пʼятницю, 25 січня 2019 р.


СПОРТ ЄДНАЄ СЕРЦЯ:
У ДУБРОВИЦІ ВІДЗНАЧИЛИ НАЙКРАЩИХ
Вечір восьмого грудня був дощовим. Однак негода не завадила молоді та школярам Дубровиччини зібратися на підсумкове свято, аби назвати тих, ким пишається у цьому році наш район за досягнення у спорті. У залі районного будинку культури побачила сильних, гарних, впевнених у собі молодих українців. Спортсмени Дубровичиччини гідно представляють честь району на змаганнях різного рівня. Це яскрава громадська позиція молодих людей і просто їх здоровий спосіб життя. Звісно, молодь має велику підтримку з боку своїх тренерів та наставників.
Цього дня переможців спортивних змагань щиро вітали: голова Дубровицької РДА Микола Петрушко, начальник управління молоді та спорту Рівненської ОДА Віталій Ліпський, заступник голови районної ради Олександр Задорожний, начальник управління освіти, молоді та спорту Дубровицької РДА Ніна Стасюк, помічник народного депутата України Оксана Слободзян, секретар Дубровицької міської ради Микола Годунко, голова Миляцької ОТГ Федір Хлебович, голова Висоцької ОТГ Людмила Гура, керівники Дубровицького та Висоцького лісгоспів Віталій Петренко та Віталій Торчило. Кожен з них підібрав особливі слова подяки і віншування для тих, хто любить спорт, вручаючи грамоти та відзнаки своїм землякам.
Проведення такого спортивного свята традиційно підтримали наші шановані депутати. Фінансову допомогу надали: народний депутат України Василь Яніцький, депутати обласної ради Віталій Сухович та Микола Лобчук, Дубровицька РДА та районна рада. Спортивний вечір пройшов у цікавій атмосфері – моменти нагородження змінювалися концертними номерами. Родзинкою свята став виступ засновника Федерації вуличного футболу України, головного тренера школи футбольного фрістайлу в Києві Романа Шершеня з Володимирця.
Отож про найкращих. У номінації «Спортивна гордість Дубровиччини-2018» перемогу здобули:
– Ольга Каплун (Селець). Про талановиту Олю спортсменку писав нещодавно наш «Дубровицький вісник». Нагадаю, що вона – чемпіонка та рекордсменка світу з пауерліфтингу у ваговій категорії до 48 кг. Ольга виборола перше місце на чемпіонаті світу в Луксорі (Єгипет). Дівчина виконала норматив майстра спорту України Міжнародного класу та встановила світовий рекорд в сумі 253 кг. Дивилася на талановиту дівчину і не вірилося, що ця прекрасна леді, яка була на святі у чудовій червоній сукні, насправді настільки сильна фізично людина. Безсумнівно, що сильна Оля і духовно.
– Василь Рожко із Жадені, який виборов перше місце на Кубку світу з пауерліфтингу серед юніорів-паралімпійців у ваговій категорії до 54 кг (з результатом 115 кг), що проходив у лютому в Дубаї (Об’єднані Арабські Емірати). Чемпіон Європи серед юніорів. Чемпіон відкритого чемпіонату Європи серед юніорів. Отримав звання майстра спорту України Міжнародного класу.
У номінації «Кращий спортсмен Дубровиччини-2018» були нагороджені:
– Яніна Стовба із Осови, дворазова чемпіонка Рівненської області з класичного пауерліфтингу та жиму. Спортсменка  підтвердила норматив кандидата в майстри спорту з пауерліфтингу, встановила особистий рекорд в сумі триборства – 295 кг та виконала норматив КМС України з важкої атлетики (особистий рекорд 128 кг). Спортсменка – учасниця чемпіонату України з важкої атлетики.
– Сергій Денисевич із Сварицевич (фото на стор.1), який здобув перше місце у відкритому кубку Рівненської області з пауерліфтингу, друге – в чемпіонаті Рівненської області з цього виду спорту, захистив норматив кандидата в майстри спорту України, завоював перше місце у восьмому відкритому чемпіонаті ВПА України із дисципліни «станова тяга», підтвердив кваліфікацію «Майстер спорту Міжнародного класу». Посів перше місце у 28-му чемпіонаті світу ВПА з дисципліни «станова тяга».
Грамотами райдержадміністрації за важливий особистий внесок у розвиток фізичної культури і спорту району було відзначено: Володимира Бурлака (Мочулище), Романа Деркача (Дубровицька підстанція швидкої допомоги), Івана Дубінця (ТСОУ), Анатолія Чмуневича (Переброди). Кращими арбітрами стали Ігор Лисенко (Дубровицька ЗОШ № 1), Сергій Стасько (директор ДЮСШ), Віктор Приходько (Золоте), Володимир Правник (Лютинськ), Валерій  Крижик (Мочулище).
Великий вклад у розвиток спорту Дубровиччини вносить народний депутат України Василь Петрович Яніцький. Практично всі спортивні змагання проходять за його підтримки. Неодноразово газета розповідала про ці події. А скільки зусиль докладає депутат, щоб у нас були нові футбольні поля, споруди, будувався спорткомплекс. Оксана Слободзян, яка отримала відзнаку для депутата за вклад у розвиток спорту, написала: «Отримала Подяку для Василя Петровича. Пишаюся! Ця людина й справді робить усе можливе і навіть неможливе, щоб спорт на Поліссі набрав нових, якісніших обертів».
За матеріальну та фінансову допомогу у розвиток фізичної культури і спорту району вручено також подяки Віталію Суховивичу та Миколі Лобчуку (депутатам облради), Віталію Петренку  і Віталію Торчилу (директорам Дубровицького і Висоцького лісгоспів).
Володарями Кубків району у 2018 році стали кращі команди: у волейболі – ВК «ЗАЛУЖЖЯ» с. Залужжя, призери обласних змагань, у баскетболі – БК «СЕЛЕЦЬ», бронзові призери чемпіонату Сарненського району з баскетболу; переможці стрітбольного турніру м. Сарни, у футболі – команда «СОКІЛ» с. Осова.
Кращими гравцями у районному футболі стали: Михайло Дідух, Сергій Столяр, Валентин Алексієвець, Віталій Мисько, Андрій Бовгира, Андрій Кулик, Михайло Крупко. 
Найкращою спортивною командою за рейтингом районної спартакіади Дубровиччини-2018 року став спортивний клуб «Сокіл» с. Осова.
Відрадно, що цьогоріч вперше разом з дорослими отримали свої нагороди юні призери всеукраїнських, обласних спортивних змагань з легкої атлетики, з вільної боротьби та панкратіону, важкої атлетики, боксу, спортивного орієнтування, фестивалю «Козацький гарт», волейболу, баскетболу, футболу. Подивитися церемонію нагородження ви можете на сайті Дубровицького управління освіти, молоді та спорту.
На святі було відзначено спортивних наставників та тренерів Дубровиччини, які докладають чимало зусиль, щоб виступи їх вихованців були успішними. Це – Антон Радько, Сергій Столяр, Михайло Плескач, Андрій Гриневич, Валерій Малафей, Андрій Нашора, Сергій Олексійовець, Роман Стрибулевич, Василь Мельник, Юрій Ютовець, Володимир Правник, Сергій Шевчук, Микола Жакунець, Андрій Сабан, Ігор Лисенко, Сергій Стасько.
Звучали шанобливі слова про фахівців, які опікуються цією галуззю спорту на Дубровиччині – Олександра Котяша та Андрія Гриневича. Завдяки їх організаторським здібностям проходять у нас змагання різних рівнів.
Є чим пишатися Дубровиччині! Вона має чемпіонів світу, Європи, переможців Всеукраїнських та обласних змагань з різних видів спорту.
Останніми роками в районі формується потужна спортивна база. За підтримки Василя Яніцького будується грандіозна спортивна споруда – спорткомплекс «Горинь» (вартість близько 40 млн.грн.) – мрія багатьох поколінь спортсменів, збудовано 3 міні-футбольні поля зі штучним покриттям, народний стадіон.
Віримо, що майбутнє за людьми, сильними духом і фізично, тільки здорова нація може творити достойне життя. Всім – нових успіхів та перемог!
Люба КЛІМЧУК.


Немає коментарів:

Дописати коментар