пʼятницю, 12 квітня 2019 р.


У ДУБРОВИЦІ ПОБУВАВ
ВОЛОДИМИР ЯВОРІВСЬКИЙ
Письменник, лауреат Національної премії імені Т. Шевченка Володимир Яворівський побував з творчим візитом у Дубровиці. Зустріч з корифеєм української літератури відбулася 11 лютого у центральній районній бібліотеці.

Видатний літератор розповів про свою мистецьку та депутатську діяльність, зізнався, що інколи жалкує про роки, віддані політиці. Адже це відволікало від головного життєвого покликання. «За цей час я написав би набагато більше своїх романів», – сказав Володимир Яворівський.
Пан Володимир розповів, як створювався його найбільш відомий роман «Марія з полином в кінці століття» (про трагедію на Чорнобильській АЕС). До речі, деякі дослідники української літератури саме його вважають найбільш популярною в світі вітчизняною книгою, адже перекладена вона 28 мовами світу.
З великим задоволенням дубровичани послухали про новий роман, який ось-ось побачить світ, «В мене вечеряв Ісус». Це розповідь про княгиню Ольгу, яка по суті й відкрила шлях християнству в Україну. Ще одна цікава новинка, яка побачить світ незабаром – роман про гетьмана Мазепу. Того самого трагічного й великого, якого Московська церква за любов до України піддала анафемі. Звичайно, в цих творах, як й в усіх книгах Володимира Яворівського – декілька сюжетних ліній, кожна з яких зачепить за найтонші душевні струни найвибагливішого читача.
На зустрічі не обминули й  політичну кар’єру Володимира Яворівського, адже він народний депутат ВРУ кількох скликань.
Закінчився захід неформальним спілкуванням, автограф-сесією та фотографуванням із автором.
Людмила РОДІНА.








Немає коментарів:

Дописати коментар