пʼятницю, 12 квітня 2019 р.


«ТАКОГО ДЕПУТАТА НАШЕ ПОЛІССЯ ЩЕ НЕ МАЛО», –
говорили на зустрічах з Василем Яніцьким його виборці
Присутність на плановій освітянській колегії народного депутата Василя Яніцького додала цьому зібранню особливого статусу. Василь Петрович з педагогами говорив, як з щирими друзями. Дякував за той величезний внесок, який вони роблять в розбудову нашої Батьківщини. «Тепер освіта набуває пріоритетного значення. На жаль, поки що ситуація склалася так, що найкращі наші випускники обирають європейські вузи й воліють залишатися на роботі там. Але якщо ми прагнемо до позитивних тенденцій в економіці, в першу чергу ставку маємо робити на технічні спеціальності. А це відповідно високі бали на ЗНО з фізики, хімії, математики. Україна інтегрується в Європу. Нашим дітям слід на високому рівні опанувати іноземні мови. А це все в першу чергу залежить від вчителя», – зауважив Василь Петрович.
А кращі з кращих представників вчительства отримали з рук народного депутата відзнаки Верховної Ради України. Такі грамоти одержали завідуюча дитячим садочком №4 Пігаль Тетяна Іванівна, директор НВК «Ліцей-ЗОШ І-ІІ ст.» Володимир Кушнір та директор Сварицевицького НВК, депутат районної ради Олена Полюхович. Водночас Василь Яніцький зауважив, лише бюрократичні обмеження, які регламентують кількість нагороджених в кожній галузі, не дають можливості відзначити ще багатьох тих, хто на це заслуговує своєю щоденною працею.
Після такого піднесеного старту колегія пішла в робочому ключі. Цього разу на її розгляд виносилося три питання: про стан виконання угоди між управлінням освіти, молоді та спорту, Миляцькою та Висоцькою сільськими радами та радою районної організації профспілки працівників освіти та науки України; про створення оптимальної мережі закладів освіти району; про виконання рішень попередньої колегії управління освіти, молоді та спорту.
* * *
Помічник народного депутата Оксана Слободзяк на своїй сторінці в «Фейсбук» розповіла, де ще побував цього дня Василь Яніцький. Його робочий маршрут після зустрічі з директорами шкіл проліг до села Миляч. Спочатку оглянули міні-футбольний майданчик біля школи, що з’явився тут за сприяння Василя Яніцького. Він на 99 відсотків готовий і навесні діти зможуть там грати у футбол.
Діяльність цієї громади є прикладом того, як працює децентралізація в Україні. У Миляцькій громаді  велика частка задавнених проблем в процесі вирішення. Ремонтуються школи й садочки, ФАПи, сільські дороги.
Люди піднімали питання ремонту доріг обласного значення, добудови Жаденської школи, реконструції Удрицької, ремонту Перебродівського НВК.
Особливі питання потребують вирішення в селі Будимля, що відноситься до ІІ «чорнобильської» зони.
Підтримка народного депутата відчутна, і люди дякували за те, що Миляцька ОТГ за останні 2 роки з депутатського фонду Василя Яніцького отримала 1 млн. 625 тис. грн. Також відчутна його підтримка у виділенні коштів із ДФРР для громади.
Після цього Василь Яніцький зустрівся із жителями села Залужжя. Як уже майже кожне село в окрузі, Залужжя відчуло діяльність народного депутата на власному прикладі. Школа отримала 300 тис. грн. на заміну вікон на енергозберігаючі та мультимедійний комплект для проведення уроків на сучасному рівні. Дитячий садочок замінив вікна й двері на суму 140 тис. грн., будинок культури теж щойно закінчив установку вікон, на які отримав 116 тис. грн. коштів соц-економу з депутатського фонду Василя Яніцького.
Та й цього разу Василь Петрович приїхав до залужан із чудовою новиною: він успішно провів перемовини з ФФУ щодо будівництва в Залужжі міні-футбольного поля зі штучним покриттям, вартістю 1,5 млн. грн. Цю новину люди зустріли оплесами. Залужжя - спортивне село, тож така споруда їм необхідна.
Відвідав депутат дитячий садочок, у якому є ще питання, до вирішення яких люди просять долучитися свого депутата.
Цікавим і змістовним були зустрічі Василя Яніцького у селі Колки. Велике сучасне село, де проживає майже 2 тисячі людей, має стареньку школу із окремих корпусів, побудованих з ракушняку та дерева. Окремі із них збудовані ще 1929 року. В ній навчається 261 учень. Школа має гарні здобутки в олімпіадах, МАНі, ЗНО, спортивних змаганнях. Випускники школи стають студентами престижних вузів.
Тож обговорили необхідність виготовлення проектно-кошторисної документації на будівництво нової школи. Ніхто не каже, що її завтра збудують, проте думати про перспективу будівництва слід тепер і всерйоз. І Василь Петрович зробить усе, що залежить від нього, щоб ці плани якнайшвидше почали втілюватися.
Відмічу, що з фонду народного депутата було виділено 100 тис.грн. на заміну вікон, а також за 30 тисяч придбано мультимедійний комплект для навчального кабінету. Нещодавно виділено 136 тис. грн. на ремонт кухні дитячого садочка та ще 50 тис. грн. – на ремонт водопровідної мережі ДНЗ. Для клубу придбано музичну апаратуру на 30 тис. грн.
БФ «Наш край» часто спонсорує спортивні змагання в селі.
Народний депутат також повідомив про те, що на території школи у цьому році буде збудоване міні-футбольне поле зі штучним покриттям.
Побував він і у Бересті.
Перебуваючи в селах району, народний депутат встигав вислухати й звернення окремих людей та надавав матеріальну допомогу на лікування.
Підготувала Людмила РОДІНА.


Немає коментарів:

Дописати коментар