пʼятницю, 12 квітня 2019 р.


Хай смакує дітям!

26 лютого у всіх навчальних закладах нашого району було відновлене безкоштовне шкільне харчування. Лише протягом одного тижня воно не проводилося, доки тривали тендерні процедури. Школярів та учнів профліцею знову харчуватиме ТОВ «АТОМСЕРВІС». Загалом обіди будуть отримувати 6450 школярів за рахунок бюджетного фінансування.
Як зазначив начальник регіонального відділення з організації харчування учнів нашого району Геннадій Конончук, розроблене двотижневе меню. Обіди готуватимуть професійні кухарі, які пройшли медичне обстеження. Загалом 120 спеціалістів фірма офіційно взяла на роботу, сплачуються всі податки від заробітної плати.
Обіди безпосередньо готують на кухнях у навчальних закладах, жодні напівфабрикати не завозять, лише свіжі продукти постачають для харчування учнів. Дітям даватимуть фрукти, соки, радіопротеторні продукти. Вартість харчування: 1-4 класи – 26 грн. на день, 5-8 класи – 30 грн., 9-11 класи – 34-35 грн. Геннадій Леонідович підкреслює, що на особистому контролі тримає якість шкільного харчування, бо вважає його дуже важливим для здоров’я дітей.
У зв’язку з тим, що у профліцеї навчаються переважно діти з соціально незахищених сімей, які живуть у гуртожитках, то тут знайшли можливість взагалі харчування не переривати (був залишок коштів).
У вівторок побувала у ліцейській їдальні. Обід для школярів був смачним і свіжим: пюре з картоплі, салат з буряка, шматочки тушкованої риби. У їдальні закладу дуже чисто та затишно, дівчата у формах саме накривали обідні столи. Залюбки пообідала б такі страви у компанії однокласників.
Хай смакує дітям!
Люба КЛІМЧУК.


Немає коментарів:

Дописати коментар