пʼятницю, 12 квітня 2019 р.


* Підсумки
РІК МИНУВ.
ЧОГО ДОСЯГЛИ?

На останній колегії при голові райдержадміністрації в тому числі підбито підсумки роботи галузей господарського комплексу за 2018 рік. Що ж було досягнуто впродовж минулого року?

Серед позитивів в промисловості відмічено ріст виробництва промислової продукції на ДП «Ритм» та ПП «Сварицевицька цегла».
За рахунок коштів вітчизняних інвесторів проведено реконструкцію виробничих цехів колишнього заводу продовольчих товарів та створено ТОВ «Дубровицький фермпродукт», який спеціалізується на виробництві масла та сиру розсільного, сирів з пліснявою.
У планах – розпочати роботи по розробці піщаного кар’єру з видобутку кварцового піску на території Велюнської сільської ради ТОВ «Захід-Кварц».
Всього промислової продукції за 10 місяців 2018 року реалізовано на 90,2 мільйона гривень, або на 22,9 відсотка більше до відповідного періоду 2017 року.
В аграрному секторі району функціонують 21  сільгоспформування, 3 фермерські господарства, 2 сільськогосподарські обслуговуючі кооперативи (СОК) та понад 14000 особистих селянських господарств.
Упродовж року в районі зареєстровані нові підприємства сільськогосподарського напрямку в Трипутнянській, Селецькій, Людинській, Соломіївській сільських радах.
Обсяг валової продукції сільського господарства в агроформуваннях району за 11 місяців 2018 року становив 26,5 мільйона гривень, що складає 155 відсотків до рівня минулого року.
Під урожай 2019 року посіяно озимих культур на площі 328 гектар, в тому числі: жито – 200 гектар, пшениця – 88 гектар, ріпак – 40 гектар. В агроформуваннях району станом на 1 січня 2019 року утримується 2889 голів великої рогатої худоби, в тому числі 1070 корів.
Протягом 2018 року отримано державних дотацій сільгоспвиробникам на загальну суму – 3383,8 тис. грн.
Пожвавлення спостерігається й в будівельній сфері. За січень-вересень 2018 року обсяг капітальних інвестицій у соціально-економічний розвиток району становить 61,8 мільйона гривень.
 На поточні середні та капітальні ремонти автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності виділено 13983,2 тис. гривень.
На даний час проведений капітальний ремонт  дорожнього покриття в с. Селець, ділянки вулиці Макарівська в м. Дубровиця, підготовлена щебенева основа під асфальтове покриття ділянки автодороги до села Сварицевичі, в селі Будимля – вулиця Шкільна, в Перебродах – вулиця Зарічна.
У 2018 році реалізовувались інвестиційні проекти за рахунок державного фонду регіонального розвитку: будівництво спортивно-оздоровчого  комплексу в місті, кошторисна вартість проекту – 38544,3 тис.грн., освоєно більше 21 млн.грн., реконструкція будівель Дубровицького НВК «Ліцей-ЗОШ І-ІІ ступенів», кошторисна вартість проекту 26501,914 тис.грн., освоєно 9020,6 тис. грн.; реконструкція дошкільного навчального закладу  в селі Переброди – 5 млн.
Близько 3 млн. грн. було задіяно на заходи з енергоефективності в освітніх закладах району тощо.
Проаналізовано також розвиток споживчого ринку та побутового обслуговування населення. Всього в районі функціонує 487 об’єктів роздрібної торгівлі та 57 – ресторанного  господарства (відповідно 19 та 4 було відкрито впродовж минулого року). Відмічено також значні позитивні зрушення в галузі освіти, медицини та культури, соціальному захисті населення.
Підготувала Людмила РОДІНА.


Немає коментарів:

Дописати коментар