пʼятницю, 31 серпня 2018 р.



* Акценти
Дубровиччина-у рейтингу районів
Наскільки гарно йдуть справи у районах та ОТГ за останні півроку,  підсумували в області. Оцінювання проводилось за 32 критеріями та 7 напрямками. В результаті Дубровиччина, на жаль, виявилась останньою серед 20 районів. Пасемо задніх у розвитку господарського комплексу (14 сходинка), бо майже не маємо промисловості, а аграрна сфера виживає завдяки кільком ентузіастам, та у впровадженні реформ децентралізації (10 місце). «Золоту серединку» в рейтингу займають наші охорона здоров’я (6) та зайнятість і умови життя населення (6). На диво, відкриваємо п’ятірку районів за фінансово-бюджетною сферою, хоча про скудні доходи нашої казни ми писали неодноразово. А ось в лідерах  освіта (4) і культура та спорт (4). Це звісно прекрасно, але одною духовною їжею, як кажуть, ситий не будеш.

Електронний реєстр пацієнтів
може стати реальністю?
Щоб наблизити медицину Рівненщини до технічного прогресу, на цьому тижні районним лікарням та амбулаторіям передали сертифікати на оргтехніку (загалом 580 одиниць). В обласній раді обіцяють, що наші медики обзаведуться новенькими ноутбуками та багатофункціональними пристроями завдяки проекту Світового банку. А одним з результатів таких подарунків має бути електронний реєстр пацієнтів. Як це втілиться в реальність, побачимо. Втім така новація значно полегшила б і життя людей, і роботу лікарів.

Не напитися водиці у криниці
За таким поетичним заголовком, цілком реальна проблема. У громадських криницях Дубровиці перевірили якість води. За підсумками лабораторного дослідження не радять пити з колодязів про вулиці Миру, 118 та на Воробинській, 99. Бо вода там не відповідаєсанітарним нормам і правилам.

Тютюнова контрабанда
На помилках інших «сигаретні» ділки не вчаться. Минулого тижня на пропускному пункті «Городище» затримали чоловіка, котрий намагався ввезти 2,6 тисяч пачок сигарет на суму понад 34 тисячі гривень. Контрабанду заховав під обшивкою стелі та в подвійному дні автівки. А цього вівторка прикордонники пункту «Висоцьк» зупинили трьох українців, які намагалися переправити 10 тисяч пачок цигарок ще в оригінальний спосіб – ними напхали гумовий човен.
В тім місцевим ділкам не дорівнятися за винахідливістю до нещодавно затриманого злочинного угрупування. Шість поляків та п’ятеро українців організували перевезення приватним літаком-«кукурузником» контрабандних сигарет до Польщі. Така схема діяла кілька років. При арешті в них вилучили товару на суму більшніж 70 тисяч доларів.

Немає коментарів:

Дописати коментар