пʼятницю, 31 серпня 2018 р.



СТИХІЯ ЗАВДАЛА ЧИМАЛО ЗБИТКІВ:

ЯК ПРОЙШЛА ГРОЗОВА НІЧ НА ДУБРОВИЧЧИНІ
Цілу ніч з 31 липня на 1 серпня не вщухала гроза над Дубровиччиною. Збитки, завдані негодою, вимірюються десятками тисяч. Шквальний вітер пройшов полосою, найбільше постраждали райцентр, Мочулище та Колки. Злива, що тривала всеньку ніч, геть позаливала вулиці, а поривистий вітер повалив дерева, деякі вулиці міста та 23 населені пункти були знеструмлені. Без світла залишилася й центральна районна лікарня, тож для безперебійного електропостачання був запущений дизель-генератор.
З самого ранку до подолання наслідків буревію були залучені комунальники міста – усували пошкодження в житловому секторі (постраждало від негоди п’ять багатоповерхівок), розчищали сквер та майдан від залишків поваленого гілля.
Ряди шиферу було знято з приміщення молодших класів міської ЗОШ №1. Там же в окремих місцях позривало шифер на даху головного корпусу школи та з господарських приміщень, поламало дерева. Як зазначив директор школи Ігор Клюйко, тільки завдяки оперативним діям сторожа та завгоспа школи, вдалося врятувати техніку в комп’ютерному кабінеті. За законом підлості, саме над ним було зірвано кілька шиферних листів.
Разом з начальником районного сектору головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Рівненській області Ігорем Гайдишем та начальником відділу з надзвичайних ситуацій РДА Олегом Петрушком побували по гарячих слідах й на інших пошкоджених об’єктах.
На розі вулиці Шевченка буревій звалив величезну вербу. Дерево впало на лінії електропередач. Порвано лінії зваленими деревами й на Воробинській.
На території Мочулищенської сільської ради стихія розгулялася неабияк. Було частково розкрито ФАП (зірвано 15 листів шиферу), сильно постраждали кілька житлових будинків приватного сектору, були звалені дерева. Всю ніч працювали місцеві медики та активісти, аби не допустити більшого руйнування ФАПу, благо, в сільській раді був запас покрівельного матеріалу. А от в одному з житлових будинків зупинити на перших підступах буревій не вдалося – як наслідок повалений фронтон і майже наполовину розкритий дім. Частина кімнат – просто опинилися під відкритим небом.
У Колках розкрило будинок культури, житлові будинки. На момент відвідин люди вже приступили до ліквідації наслідків стихії. Були розкриті будинки, повалені дерева й у Залузькій та Трипутнянській сільських радах.
Потужні блискавки стали причиною й двох пожеж. Грозова ніч двічі піднімала пожежні караули по тривозі – у Соломіївку та Грані.
Частина житлових будинків у Соломіївці виявилися підтопленими.
На щастя, ніхто не постраждав. Тож стихія хоча й наробила чимало шкоди, в трагедії не переросла.
Людмила РОДІНА.







Немає коментарів:

Дописати коментар