пʼятницю, 3 серпня 2018 р.






Навіки  живий  в  наших  серцях

Віднині очі бійця Федора Пляшка, який віддав життя за Україну, зустрічатимуть й проводжатимуть щодня мешканців будинку №24 по вул. Артеменка. Адже 22 липня на фасаді багатоповерхівки, де жив воїн з сім’єю, встановили меморіальну дошку.
Захід традиційно розпочався виконанням гімну. Слова скорботи та глибокої поваги до подвигу загиблого героя висловив міський голова Богдан Микульський:
«Так випало, що мені часто довелося спілкуватися з Федором Петровичем – він одним з перших вступив на службу в новосформовані Прикордонні війська України, він першим став на підтримку Революції  Гідності, він один з перших став на захист України.
В серпні 2014-го добровольцем пішов на фронт. Більше року знаходився на першій лінії оборони в районі міста Волноваха  Донецької області.
Але війна не закінчилась. У травні 2017 року Федір Пляшко підписав контракт на проходження військової служби в лавах Збройних Сил України. І знову на передову, на першу лінію оборони. Бойові побратими згадують його як авторитетного, мудрого командира. На жаль, 22 липня 2017 року Федір Пляшко загинув в районі населеного пункту Старий Айдар Луганської області.
Хороша людина, син, чоловік, батько 3-х синів, великий патріот нашої України, який із гідністю, дивлячись в очі небезпеці, захищав нашу Батьківщину».
Право відкрити меморіальну дошку було надано бойовому побратиму  Олегу Сидорчуку. Освятив пам’ятний знак та звершив поминальну літію настоятель храму Різдва Богородиці отець Данило разом з хористами церкви.
В ході мітингу звучали зворушливі слова та спогади про героя. Виступили Адам Кузьмич, помічник народного депутата України Василя Яніцького, за сприяння якого було виготовлено меморіальну дошку, заступник голови райради Олександр Задорожний, начальник відділу прикордонної служби «Дубровиця» підполковник Олександр Шапоренко, бойовий побратим Мирослав Іваночко, учасник АТО Павло Радько. Вклонитись подвигу загиблого воїна прийшли працівники відділу прикордонної служби «Дубровиця», бойові побратими, працівники районного військового комісаріату, рідні померлого воїна та небайдужі земляки.
Мама Федора Пляшка Ганна Федорівна подякувала всім за вшанування пам`яті її сина: «Нехай якнайшвидше закінчиться війна, щоб його смерть не була даремною».
Присутні запалили свічки пам’яті та поклали квіти до меморіальної дошки. Війна посилає жорстокі випробування. Ми втрачаємо кращих людей, втрачаємо героїв. Втім вони вічно житимуть у наших серцях.

Немає коментарів:

Дописати коментар