пʼятницю, 31 серпня 2018 р.


Навчання кухарів дитячого харчування

Під час звернення до служби зайнятості за допомогою у працевлаштуванні безробітні громадяни можуть здійснити підвищення кваліфікації, зокрема, пройти курс навчання цільового призначення, аби набути нових знань.
1 серпня 2018 року у Дубровицькій районній філії Рівненського обласного центру зайнятості  30 безробітних  закінчили курси цільового призначення  за напрямком «Основи раціонального та безпечного харчування в навчальних закладах». Навчання здійснювало Сарненське навчальне відділення Рівненського  центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості.
По закінченню навчання, викладач  Петро Данько та лаборант Сарненського навчального відділення РЦПТО Оксана Горбенко прийняли іспит у слухачів та вручили їм відповідні посвідчення про проходження підвищення кваліфікації.
Безробітні  отримали  знання з основ гігієни праці та фізіології харчування у загальноосвітніх навчальних закладах, основ охорони праці та виробничої санітарії.

Отож з початком навчального року та, відповідно, початком харчування у шкільних їдальнях вони  будуть працевлаштовані.
Семінар для осіб з інвалідністю провели у районній філії

3 серпня 2018 року в Дубровицькій районній філії Рівненського обласного центру зайнятості  відбувся семінар для осіб з інвалідністю.
Заступник начальника відділу активної підтримки безробітних Наталія Воробей ознайомила учасників  заходу  із спектром соціальних послуг, які надає служба зайнятості, ситуацією на місцевому та регіональному ринках праці та можливостями працевлаштування осіб, які потребують додаткових соціальних гарантій.
 Шукачі роботи дізнались, що у службі зайнятості особи з інвалідністю  можуть самостійно або з допомогою фахівця  здійснити підбір роботи з найбільшої бази оперативної інформації про вільні робочі місця та вакантні посади  з урахуванням своїх медичних показників, програми реабілітації, особистих нахилів та здібностей, отримати або змінити професію,  оволодіти технікою пошуку роботи та набути навиків презентації своїх професійних можливостей роботодавцям, скористатися джерелами інформації про вакансії тощо.
У Дубровицькій районній філії Рівненського обласного центру  зайнятості створено умови для безперешкодного доступу осіб з інвалідіністю  до установи. Також оформлено інформаційний куточок для самостійного пошуку роботи, де вони мають змогу отримати необхідну інформацію щодо працевлаштування, можливостей професійної підготовки та перепідготовки у центрах професійно – технічної освіти державної служби зайнятості та реабілітаційних центрах України

Дубровицька районна філія
Рівненського обласного  центру зайнятості

Немає коментарів:

Дописати коментар