четвер, 1 вересня 2016 р.

День села вдався на славу

Висоцьк
Святкування Дня села у Висоцьку – вже гарна традиція. Не став винятком і цей рік.Свято розпочалося з величного церковного передзвону й Богослужіння.

На 11.00-ту тенісний турнір зібрав всіх бажаючих. А на зміну йому розігрувала святкова безпрограшна лотерея, що додала всім азарту і заповзяття. Охочих випробувати фортуну виявилося чимало.
Далі усіх бажаючих пригощали безкоштовним кулішем, який вдався на славу.
На малечу чекали свої розваги: батути та гірка.
Протягом дня в будинку культури діяла виставка: «Рукотворні скарби височан».
Ну, і за ще однією гарною традицією, хітом цього дня стала, звичайно, вистава «Останній москаль 2». За сценарієм – московський хлопець Валєра (Дубатовка Павло, учень ЗОШ) так і залишився жити у Висоцьку. Ксеня (Савончук Олена, художній керівник БК), наречена Валєри, взялася навчити його української мови та місцевих звичаїв. Іван (Яцкевич Ганна, вчителька ЗОШ) береться написати листа Галині, яка поїхала на заробітки в Італію. Галина (Валентина Савончук, пенсіонерка) відповідає, що приїде за 2 дні. Бодя (Малько Марія, завідуюча бібліотекою) – друг і сусід Івана – береться його «відреставрувати», бо, на його думку, той погано виглядає. Богдан приносить косметику своєї жінки – Марічки (Зуза Ольга, техпрацівник БК) і причепурює Івана. В цей час приїджає Галина з Італії і застає їх за такими нечоловічими справами, впадаючи від цього у відчай. Та незабаром Іван приходить до Галини з квітами і вибачається за інцидент. Та ідилію закоханих розбиває Марічка, яка приходить ну дуже невчасно. Але Іван все-таки освідчується Галині.
В цей час Бодя слухає радіо і дізнається з новин, що одіозний олігарх – Дмитро Петрук – загинув в авіакатастрофі. Саме він сповіщає про трагічну новину село. Штефко (Савончук Ігор, директор БК), за сценарієм – місцевий бізнесмен, який в цей час танцює з продавчинею Ірою (Сібіковська Наталя, завідуюча аптекою) запальний танець «циганочку», повідомляє цю новину Івану. Вся громада співчуває Івану з приводу загибелі брата. Залишилось тільки повідомити цю новину Валєрі. Але, як невдовзі виявляється - Дмитро Петрук (Поляков Ігор, учень ЗОШ) живий і неушкодженний приїхав у Висоцьк і бажає знову стати його жителем. Більше того, він хоче виступити інвестором та побудувати на Вербівському озері туристичний комплекс «Вербовель». Голова – Василь Васильович (Ліщук Валентина, техпрацівник ЗОШ) радий і заявляє всім, що невдовзі вибори та просить прийти і проголосувати. Та не так сталося, як гадалося – Дмитро Петрук на противагу голові виставляє альтернативного кандидата – Штефка, який одразу задобрює виборців гречкою. Та грандіозному плану олігарха мішає пані Оришка (Кухар Дарина, учениця ЗОШ), яка категорично проти будівництва курорту – «Вербовель» і всіх на це підбурює. Звичайно всі проголосували за Васильовича.
Невдовзі Валєра дізнається, що його батько хоче знести заради будівництва курорту все село. Саме тоді він переходить на бік височан. Одіозного олігарха виводять на чисту воду. Голова, владою дарованою йому – забороняє будівництво курорту. Дмитро Петрук поздоровляє сина Валєру з перемогою. Валєра говорить, що перший раз бачить, щоб батько так легко здався. Та олігарх відповідає: «Проігривать собствєнному сину нє зазорно», мириться з братом Іваном і пропонує йому відсвяткувати весілля з Галиною сьогодні, а всі витрати бере на себе. Отож, усі святкують весілля Івана та Галини.
Вистава вийшла патріотична, комедійна та з місцевим колоритом і дуже сподобалася глядачам. «Останній москаль -2» перевершив минулорічну виставу – «Останній москаль».
Та свято продовжувалося. І всі любителі спорту зібралися на стадіоні, де проходили футбольні змагання.
Також був організований імпровізований тир, тому усі, хто вправляється у стрільбі, мали можливість продемонструвати влучність.
Ну, і завершило святкування, звичайно, масове гуляння біля БК. Було весело, шумно і цікаво.
Треба зазначити, що голова Висоцької громади – Гура Людмила Федорівна та заступник – Самко Сергій Іванович – потрудились чимало і змогли налагодити гарну співпрацю, яка дала свій результат – чудове свято для височан.
Олена Савончук, художній керівник БК.

Соломіївка
19 серпня, на свято Преображення Господнього (Яблуневий спас), в селах Соломіївка і Кураш святкували храмове свято, День села. Свято пройшло цікаво, різноманітно. Біля клубу с. Соломіївка були розташовані дитячі надувні гірки, батути. На першість села був проведений тенісний турнір, а у фойє клубу була організована й представлена виставка старих і сучасних фотографій під назвою: «Окрасою села – є люди». На ній були фотокартки різних років починаючи від післявоєнного періоду. Люди побачити перших голів свого колгоспу: С.М. Люльку та Г.К. Креденсира, перший колгоспний духовий оркестр під керівництвом О.Д. Катрушина, знамениту хор-ланку з Кураша, учасників родинного ансамблю Катрушиних. Цікаво було згадати робочі будні села: збір льону, роботу городніх ланок, тваринницьких та свиноферм, а також відпочинок людей в селі на той час. Був оформлений окремий стенд, який висвітлював діяльність теперішнього ПСП «Промінь» (колишній колгосп «Ленінець») та незмінного його керівника А.Є. Кулика, розповісти про якого можна дуже багато. Під його керівництвом підприємство й досі успішно працює. Люди мають роботу та впевненість у завтрашньому дні.
В оформленні виставки взяли участь О.О. Буткевич, бібліотекар Соломіївського НВК, Т.М. Галушко, керівник музею Орв’яницького НВК, відновити та роздрукувати старі фото допоміг Л.Г. Красько. А ввечері всі зібралися на святковий концерт, в якому взяли участь народний аматорський фольклорний ансамбль автентичного співу с. Кураш (худ. кер. М. Корнійчук), фольклорний колектив «Намисто» (кер. І. Потер, РБК), творчий дует у складі П. Паська та О. Анісімова, Дубровицька музшкола), чудове тріо «Забава» (Лютинський СБК, худ. кер. Г. Шинкар), танцювальний ансамбль «Перлина» (худ. кер. Н. Пляшко, РБК), А. Березцова та М. Будько - солістки Соломіївського РБК, Т. Бойчук та С. Кот (РБК), Д. Самко – соліст гурту «Аудиторія 238». Учасники  художньої самодіяльності Соломіївського СБК підготували показ дитячої моди. Костюми були пошиті з підручних матеріалів: клейонки, газет, кульків, надувних кульок.
Сільський голова О.М. Білотіл та аматори сцени привітали всіх жителів Соломіївки та Кураша не тільки з Днем села, а й з 25-ю річницею Незалежності України. Вітання лунали на адресу найстаріших і наймолодших жителів сіл, працівників ПСП «Промінь», сільської ради, місцевих ФАПів, поштового відділення, торгівлі, гостей, які приїхали на храмове свято в рідні села.
Хотілося б подякувати за фінансову допомогу в проведенні свята директору ПСП «Промінь» Андрію Кулику, а також всім присутнім односельчанам за ваш позитив, чудовий настрій, щирі усмішки, теплу атмосферу, яка панувала під час концерту.
Незабаром звіт народного аматорського фольклорного ансамблю автентичного співу с. Кураш, тож будемо з нетерпінням чекати на зустріч з вами, дорогі односельці!
Олена ЧЕРНЕЦЬКА, завідуюча клубом с. Соломіївка.


Немає коментарів:

Дописати коментар