пʼятницю, 23 вересня 2016 р.

ВСІ ПРОФЕСІЇ ВАЖЛИВІ, ВСІ ПРОФЕСІЇ ПОТРІБНІ
Ефективність роботи лісогосподарського підприємства визначається мобільністю й безвідмовністю транспорту, продуктивністю роботи технологічного обладнання. Тому необхідно постійно контролювати і підтримувати показники їх надійності, що неможливо без належної організації технічного обслуговування і запобіжного ремонту. Це сповна розуміють в ДП «Висоцьке лісове господарство». Якщо контора – це серце та розум держлісгоспу, то ремонтно-механічна майстерня – його скелет та м’язи. Адже основні виробничі  навантаження лягають саме на цей підрозділ.




Персонал  ремонтно-механічної майстерні налічує три десятка чоловік, а очолює цей немалий колектив з червня 2009 року досвідчений начальник Сергій Рожко, який вміло закручує роботу всього виробничого процесу. У його підпорядкуванні – машиністи-трактористи, водії габаритних лісовозів, всюдихідних автівок, слюсарі, зварювальник, електрики, кранівник, майстер з будівельно-монтажних робіт тощо. До честі лісівників, майже весь виробничий процес в лісгоспі механізовано. Це ж не лише полегшення в роботі, а й підвищенні ризики. Тому надійність техніки та безпека праці – у лісгоспі в числі пріоритетів.
Нині в колективі РММ ДП «Висоцьке лісове господарство» – працюють кращі з кращих, бо й техніка тут непроста. Тож аби її освоїти та обслуговувати, необхідно також постійно підвищувати кваліфікацію. Хочеться відмітити віртуозів своєї справи: водіїв та трактористів на вивозці лісу, а саме Анатолія Русіна, Володимира Поду, Олега Скребця, Юрія Опанасика, Артема Гнедька, Ярослава Костюка, а також хочеться написати про водія І класу автомобіля DAF Віталія Хомича,який працює сумлінно та майстерно понад 14 років в даному підрозділі, вчасно доставляючи лісопродукцію до споживача.
Висоцькі умільці-кулібіни з технікою на «Ти». Тому й віддачу мають відповідну. Задачу оптимізації тривалості міжремонтних періодів формулюють тут як мінімум витрат на ремонт або ж повну його профілактику, а це не обходиться без обслуговуючого персоналу: слюсарів з ремонту автомобілів Василя Щура, який працює понад 28 років і знає свою справу на «відмінно» та й ще встигає  поділитися своїми навиками з молодими спеціалістами- слюсарями – Владиславом Русіним та Едуардом Макаренком; електрозварювальника – Віталія Мухи, який працює з 2014 року, а вже зарекомендував себе як вмілий спеціаліст своєї справи. Не менш відповідальна професія електрика, кранівника і в Леоніда Грома, який вміло та на високому рівні виконує поставлені перед ним задачі. Будь-який виробничий процес не обходиться без дієвої допомоги водіїв-старожилів господарських автомобілів, а саме: Миколи Креденсира та Михайла Трума, завжди приходить на допомогу, виконуючи якісно та вміло виробничі завдання і тракторист навантажувача Віктор Галабурда, не стоять осторонь виробничого процесу і водії: Ігор Опанасик, Сергій Савончук, Іван Юдко, Вадим Карпінський, Сергій Якубович. Не менш важливо і естетичний та доглянутий вигляд будівель, споруд та всієї території – тому вміло та професійно допомагає в цьому майстер будівельно-монтажних робіт Віталій Щур з підсобними робітниками: Олександром Русіним, Федором Полховським, Максимом Русіним, Сергієм Белкіним, Леонідом Юдком, Сергієм Цьопою.
Завдяки високій майстерності працівників ремонтно-механічної майстерні виробничий процес ДП «Висоцького лісгоспу» нагадує налагоджений механізм, та й лісівники задоволені, бо захищені фінансово та соціально, а проблемами та досягненнями  колективу опікується  голова цехового комітету, завсклад Юрій Берестень та бухгалтер Іванна Малько.
Одним словом всі професії важливі, всі професії потрібні.
Яна Хрисанфова, студентка.

ШАНУЙМО МІСЦЕВОГО ТОВАРОВИРОБНИКА
Визнаним флагманом в деревообробній галузі є дубровицьке ДП «Ритм» – підрозділ однойменного товариства з обмеженою відповідальністю, що утворено у 2001 році на базі МП «Україна».Ось уже десять років очолює підприємство талановитий менеджер-управлінець Семен Адамович Юрко.


У 2005 році в ДП «Ритм» було інвестовано 133491 Євро, що були надані у вигляді обладнання для переробки деревини. На даний час вкладені  іноземні інвестиції повністю викуплені підприємством.
Завдяки модернізації технологічного обладнання виробнича потужність ДП «Ритм» становить до 25 тис. м куб. деревини на рік, а за якістю його продукції не має конкурентів. Тож проблем з ринком збуту немає. Мають деревообробники свого споживача як на внутрішньому, так й зовнішньому ринках. Частка експорту в реалізації становила у 2015 році 63 відсотки, а за вісім місяців поточного – 34 відсотки.
Перелік продукції ДП «Ритм» доволі широкий (пиломатеріал обрізний і необрізний, погонажні вироби, лицювальна дошка, імітація бруса, дошка для підлоги, блок-хаус, вагонка футрована, плінтус для підлоги, штахетник, дошки в асортименті). А як відомо, вироби з деревини завжди були й залишаються основним декоративно-оздоблювальним матеріалом в сучасному будівництві. Вони естетично привабливі, екологічно чисті, володіють багатьма незамінними в декорі якостями.Тим більше лицювальна дошка та дошка для підлоги на «ритмі» виготовляється за новітніми технологіями методом зрощення.
Робота в деревообробній галузі доволі непроста. Графік напружений, складне технологічне обладнання, високі вимоги до якості та безпеки праці. Проте колектив «Ритму» (а працює на підприємстві 86 чоловік) старається високо тримати марку якості своєї продукції. Бо ж це не просто престиж, а відповідно – заробітна плата та соціальні гарантії. Адже підприємство працює на засадах повного госпрозрахунку та самофінансування. Незважаючи на високі вимоги до персоналу, плинності кадрів тут немає. Середня заробітна плата по підприємству (4834 грн.) мотивує цінувати своє робоче місце.
А ще ДП «Ритм» – переможець обласного етапу конкурсу «Сто кращих товарів» та один з кращих платників податків в районі.

У наш час, коли бізнес в основному роблять на перепродажі чужої продукції, особлива шана тим, хто випускає власну. Надто що має вона ще й світове визнання.

1 коментар:

  1. Моє свідчення Привіт усім. Я тут, щоб засвідчити, як я отримав свою позику у містера Бенджаміна після того, як я кілька разів звертався до різних позикодавців, які обіцяли допомогти, але вони ніколи не видавали мені позику. Поки мій друг не познайомив мене з містером Бенджаміном Лі, пообіцяв мені допомогти, і справді він зробив те, що обіцяв, без жодної затримки. позику і змінило моє переконання. Я не знаю, чи потребуєте Ви якимось чином справжньої та термінової позики, будь ласка, зв’яжіться з паном Бенджаміном через WhatsApp + 1-989-394-3740 та його електронну адресу: 247officedept@gmail.com дякую.

    ВідповістиВидалити