пʼятницю, 23 вересня 2016 р.

Співпраця: батьки і школа, як одна родина

У кожної людини є дві домівки: батьківська і школа. У них проходить наше дитинство - найкраща пора життя. Школа наш оберіг і порадник. У селах школи завжди були і є осередком освітянського і, у великій мірі, культурного життя. Дитячий гамір, уроки і перерви, цікаве спілкування – атрибути кожного навчального закладу району. Дуже приємно, коли зростає народжуваність і ми, педагоги, долучаємося до виховання і навчання, до становлення маленьких українців, патріотів своєї землі.
Приємно, що з кожним роком зростає чисельність учнів в Підлісненській школі. Цього року у нас Перший дзвоник пролунав для 12 першокласників, на наступний рік за парти сяде 15 юних жителів Підлісного. Загалом зараз навчається у нашій школі 89 учнів. Важливо,щоб у класах їм було затишно, зручно і комфортно. Це також невіддільна складова навчального процесу.
Школа у Підлісному була збудована у 1969 році. Отож потребує реконструкції та розширення її матеріально-експлуатаційна база. Значний обсяг робіт виконано в навчальному закладі нинішнього літа. Добудовано одну класну кімнату, внутрішній туалет, відремонтовано і переоснащено шкільну їдальню, спортивний майданчик.
А в суботу, 10 вересня, в найбільшому шкільному корпусі було повністю замінено покрівлю.
Приємно відзначити, що шкільними проблемами переймаються всі жителі села. Саме завдяки зусиллям батьків наших учнів проводилися ремонтні роботи. Зокрема, на реконструкцію даху зібрались близько 20 татусів вихованців та педагоги школи. І тому робота виконана швидко і якісно. Начальник районного управління освіти, молоді та спорту Ніна Іванівна Стасюк  передала слова подяки всім нашим помічникам-батькам і зазначила, що саме громадою сьогодні можливо зробити багато справ і для своїх дітей, і для свого села, і для України. До речі, необхідні  матеріали для ремонтних робіт був наданий нам саме районним управлінням освіти. Приємно, що сьогодні переймаються у районі і проблемами шкіл такого невеличкого села, як Підлісне.
Висловлюю щиру вдячність всім шкільним помічникам

Немає коментарів:

Дописати коментар