пʼятницю, 23 вересня 2016 р.

ПРО ТАРИФИ
ТА БОРГИ
розмовляємо з директором КП «Теплосервіс»
Миколою Михайловичем Петрушком:

У минулому номері газети ви опублікували інформацію про намір здійснити зміну тарифів на теплову енергію в бік зниження. Поділіться, як це стало можливим, адже все дорожчає: газ, електроенергія та інше?
Результатів можна досягти і кращих за умови належного інвестування галузі. А це результат роботи підприємства над впровадженням енергозберігаючих та енергоефективних заходів.
Що це за заходи, розкажіть детальніше?
Перше, ми капітально відремонтували теплові мережі з використанням попередньо ізольованих пінополіуретаном труб, тобто втрати тепла при транспортуванні зменшились, а також ліквідували витоки теплоносія.
Друге, замінено енергоємне електронасосне обладнання на сучасне - в результаті споживання електроенергії знизилось майже в два рази.
Третє, старі котли з низьким ККД замінили на сучасні. На жаль, не на всіх котельнях. Але з часом пройде реконструкція й там.
Четверте, частково замістили природний газ іншими видами палива (торфобрикет, вугілля, дрова, відходи деревини).
Щодо заміщення газу хочу сказати, що на цей опалювальний сезон заплановано замінити газовий котел на твердопаливний в котельні, що обслуговує жителів дев’ятиповерхівки, за рахунок чого тариф не зросте, а навпаки знизиться. В реалізації цього проекту погодилася допомогти міська рада, прошу депутатів міської ради підтримати рішення про виділення коштів. Також заплановано замінити два газові котли на котельні, що обслуговує ліцей. Профінансувати даний проект пообіцяли районна рада та райдержадміністрація, прошу депутатів районної ради підтримати відповідні рішення.
А яких результатів можна досягти при достатньому фінансуванню енергозбереження?
Якщо інвестувати в комплексі: споживач теплової енергії та теплопостачальне  підприємство,  результати будуть колосальні, тарифи можна знизити мінімум вдвічі.
Які заходи потрібно впроваджувати для цього ?
Для споживачів теплової енергії це – термомодернізація будівель (утеплення фасадів, горищ, заміна вікон, дверей), що зменшить споживання тепла в двічі.
Тобто жителі дев’ятиповерхівки, окутаної в теплоізоляцію, будуть платити в два рази менше?
Так і дев’ятиповерхівка, і школи, і дитсадки, і інші споживачі. Найперше, потрібно термомодернізувати споживачів, це зменшить потребу в кількості теплової енергії, що в свою чергу дасть можливість встановлювати котельне обладнання меншої потужності тобто дешевше.
Користуючись нагодою, хочу звернутися до жителів дев’ятиповерхівки по вул. Артеменка,30а: дякую споживачам, які вчасно оплачують тепло та не мають боргів. Вас, шановні, є 135 абонентів, а решті 45-ти  абонентам, сума боргу яких складає 240 тис. грн., нагадую про це і прошу розрахуватися за надані послуги. Не змушуйте підприємство звертатися до суду про примусове стягнення боргів. Хочу нагадати, що ви можете укласти договори реструктуризації боргів і отримати субсидію. Звертайтесь в КП «Теплосервіс», і ми надамо вам консультації, реструктуризуємо борги.


Немає коментарів:

Дописати коментар