пʼятницю, 16 вересня 2016 р.

Дозвілля молоді належить спорту?

Теза про те, що молодь пасивна, напевно, набила оскому всім. Тому перед професійним днем всіх сильних духом і тілом хотілось довести протилежне. Відтак ми запитали думку з приводу цього в молодих людей, котрі у районному спорті не пасуть задніх. І знаєте, як це не показово, відповіли одиниці. Сподіваємось, вони в цей час були на тренуваннях і саме через це не мали часу поспілкуватись з нами.

Дарина Кухар, баскетболістка:
У спорт прийшла давно, пам’ятаю, що з 5 класу почала грати в баскетбол і охоче відвідувала секцію. Не буду кривити душею –  вдавалось не все. Але мої працелюбність і старання допомогли досягти сьогоднішніх висот. Також вдячна своєму тренеру Андрію Романовичу Сабану, котрий допоміг мені розкритись та полюбити те, чим нині я займаюсь.
Не думаю, що ситуація з пасивністю молодих людей настільки катастрофічна. Сучасна молодь починає усвідомлювати, що здорове життя – це модно, а спорт – це класно. От взяти, приміром, учнів нашої школи. Усі завзяті спортсмени.
Вважаю, спортом варто займатися хоча б тому, що він відволікає від проблем. А ще це дуже корисно для здоров’я та фігури. Мабуть, ніхто не посперечається, що спортсмени завжди красиві. Особисто для мене спорт вже не просто хобі. Я ним живу. Звісно перш за все баскетболом. Не думаю зупинятись на досягнутому, бо вірю в себе й свою команду. За нами чемпіонство України.
Щоб популяризувати спорт і здоровий спосіб життя, школі варто робити більше спортивних змагань. Проводити конкурс агітбригад, на якому пропагувався б спорт. А нашій владі слід зробити все, аби м’ячі і форма коштували б дешевше за цигарки.

Станіслав Цибульський, завоював I розряд з боксу:
Спочатку був футбол, завжди любив побігати з друзями і поганяти м’яча. Виступав за ДЮСШ на районних та обласних змаганнях. Однак згодом захотілось чогось нового і якраз в той час відкрився зал боксу. З того часу до теперішнього дня я цим і займаюсь.
Погоджуюсь, молодь дуже пасивна, рідко бачу нові обличчя в нашому залі, але якщо й бачу, то ненадовго. Але на даний момент ситуація краща, ніж була 5-7 років тому. В Дубровиці відкрились секції боксу, важкої атлетики та настільного тенісу – це дуже радує. В кожному залі є хороші спеціалісти, такі як тренери Андрій Гриневич та Андрій Нашора, котрі можуть підготувати спортсменів до районних, обласних та всеукраїнських стартів. Наші спортсмени гучно заявили про себе на область, але є підводне каміння... Де знайти фінансування?
Насамперед спорт – це здоров’я. Навіть проста п’ятнадцятихвилинна пробіжка зранку покращує самопочуття, придає бадьорості та стимулює нервову систему до роботи на весь день.
Спорт загартовує характер. Тренування – це маленька війна з самим собою. Коли тобі важко бігти, стрибати чи наносити удар, але ти все одно продовжуєш, не зупиняєшся, проходить певна внутрішня боротьба, з якої ти виходиш переможцем. Окрім цього, спілкування на тренуваннях, зборах та турнірах з цікавими людьми розширює світогляд. Можна багато чому навчитись, просто послухавши розумного наставника.
Яна Хрисанфова, студентка.


Немає коментарів:

Дописати коментар