четвер, 1 вересня 2016 р.

Сміємось, отже не здаємось

Кінець літа став багатим на різноманітні молодіжні заходи. Мали ми і свято фарб, і пінну вечірку, і тематичні дискотеки. Градус позитиву та гарного настрою дубровичан підтримає і фестиваль  «Ліга сміху». Відтак 5 вересня з осінньою депресією приїдуть позмагатися добре відомі команди «Прозрачный гонщик» та «Отдыхаем вместе». В очікуванні гостей, вдалося поспілкуватися з організатором заходу – головою молодіжної організації «КВН Рівненщини» – Юрієм Ліпським, а також із учасником команди «Отдыхаем вместе» Андрієм Рибаком.

Юрій Ліпський: «Посміхаючись, ми більше підтримуємо та морально допомагаємо нашим бійцям»
Пане Юрію, скажіть, будь ласка, чого очікувати від колективів, котрі завітають до нас?

Взагалі, якщо такі колективи дали згоду приїхати на Рівненщину, то це велике досягнення. Дуже добре, що ми знайшли з ними спільну мову у рамках співпраці. Вони мають успіх у серйозному телевізійному проекті. Тому такі артисти, без перебільшень, стають прикладом для творчої молоді. Люди, котрі приїдуть із концертом, відомі своїм гумором на всю країну, і я думаю, що вони готують найкращу програму для глядачів. «Отдыхаем вместе» міста Хмельницький – це колектив колоритно-українського стилю, а в «Прозрачного гонщика» так би мовити «космічний» гумор. Ось такі різні манери акторської гри дубровичани невдовзі зможуть оцінити на сцені, і в цьому процесі, звичайно, гарно провести час.
Чому варто сходити на виступ команд, а не, скажімо, подивитися на них по телевізору?
Знаєте, я вам скажу відверто, те, що ми бачимо по телебаченню, не можна порівняти із виступом наживо. І жарти, і програма сприймаються набагато цікавіше та захоплююче в реальності.  Я вже не говорю про шквал емоцій.
Які артисти завітають до нас на Полісся?
У колективі із Хмельницького виступають Олександр Степаненко, Андрій Рибак, Дмитро Цеглинський та Вадим Клик. А щодо «Прозрачного гонщика», то цей колектив складається  із двох чоловік:  звукооператора і всім відомого Марка. Останній є головним закулісним актором, котрий й постачає гумор глядачам.
А на який часовий проміжок розрахована концертна програма?
Близько двох годин.
Тепер відійдемо від теми концерту. В Україні нині йде війна. Чи доречні гумористичні заходи, зокрема і «Ліга сміху»?
Кожна галузь, яка несе хороший настрій, виконує важливу роботу. Трохи розвантажує людей, дає можливість забути на певний час про проблеми, які кояться в країні. Я вважаю, що посміхаючись, ми більше підтримуємо та морально допомагаємо нашим бійцям. Зауважу, що зараз шість вихованців Рівненського КВНу захищають Україну на передовій. І вони за те, щоб гумор процвітав, певною мірою додаючи і їм енергії та позитиву, що немало важливо на війні.

Андрій Рибак: «Докладатимемо максимум
зусиль, щоб було смішно»

Чим збираєтесь дивувати вибагливого поліського глядача?
Зазвичай наполегливо готуємось до кожного виступу. Намагаємося щоразу знаходити щось нове. В нас уже була перша частина туру, ми їздили Волинською та Львівською областями, буквально тиждень тому повернулися з  Івано-Франківщини. І на цьому досвіді зрозуміли, що з дня на день виступати з тим же матеріалом втомлює, в першу чергу артистів. Відтак ми намагалися, і зараз намагатимемося щось змінювати, щоб і нам було цікавіше, і на якість гумору для глядача це не вплинуло. На щастя, жартів вистачає, оскільки маємо великий досвід. Отож зберемо найкраще. Тим більше, що будемо виступати з друзями, також півфіналістами «Ліги сміху», хорошими артистами та професіоналами своєї справи. Тому, думаю, разом зможемо порадувати публіку. Принаймні, на це сподіваємося.
Андрію, ми чекаємо у гості команди із «Ліги сміху». А чи буде концерт схожий на той формат, котрий бачимо по телевізору у відповідному проекті?
Формат, який ви бачите по телевізору, носить більш змагальний характер. На наших виступах ми не будемо змагатися, тобто в нас не буде ніяких оцінок та вибору переможців вкінці. Такий ефект буде прибраний, але в цілому все виглядатиме так само, як і на фестивалі. Ми стараємося, якщо і брати мініатюри з прямого ефіру,  то тільки найяскравіші.  А взагалі намагаємось виступати з тими жартами, які не були показані по телебаченню із системних причин. Інколи вони не проходили редактуру, тому що на телесцену випускають далеко не весь матеріал, який є у команди. Але для загального виступу він дуже підходить. Наша команда буде  основою концерту, ми даватимемо більше матеріалу, ніж наші друзі. І розкачуватимемо зал, і закриватимемо виступ. Тож докладатимемо максимум зусиль, щоб було і смішно, і в новинку для людей, і щоб вони впізнали щось із того, що бачили по телебаченню.
Не задумувались з приводу специфічного гумору саме для нашого поліського краю, який стосувався б бурштину?
Справа в тому, що три роки тому ми грали в Рівненській лізі КВН, відтак в нас дуже часто «спливали» жарти про бурштин. Ми навіть виграли на останньому фіналі картину, де була оздоблена наша емблема «сонячним камінням». Тож нам знайома ця тема і ми її обговорювали перед туром до Рівненської області. Я думаю, обов’язково  щось зможемо придумати, аби люди впізнали не лише побутові ситуації, а й дещо із свого життя. Завжди приємно для глядачів, коли вони асоціюють себе з тим матеріалом, який бачать зі сцени. Але велику долю виступу навряд чи будемо акцентувати на цьому, тема звісно широка, але одного-двох жартів вистачить, щоб порадувати публіку.
Чому варто ходити на «живі» виступи артистів, а не дивитись їх по ТБ?
Всі гумористи розуміють, що багато номерів, багато жартів по телебаченню виглядають трошки по-іншому. Коли люди знаходяться в залі, і бачать все наживо, виступ має інакший характер. Навіть деякі речі, котрі в телевізорі проходять просто повз, на сцені викликають сміх. Зазвичай те, що доходить до глядача з центральних каналів, це вже змонтований варіант виступу команд, тобто там вирізають певні жарти, або ті моменти, де був брак зі звуком чи світлом. Тому концерт на сцені різниться із його трансляцією по ТБ. Як на мене, краще прийти, адже є ще й можливість поспілкуватися із гумористами, які виступали, є можливість відчути атмосферу. Телевізійна картинка несе зовсім іншу енергетику. Тобто справа вся у емоціях та відчуттях, але якість гумору не залежить від цього.
І насамкінець, щоб хотіли сказати нашим читачам?
Друзі, обов’язково приходьте на концерт команд «Ліги сміху» 5 вересня. Буде дуже весело з нами, «Прозрачным гонщиком» та «Отдыхаем вместе», буде дуже багато цікавого матеріалу, буде багато, ми сподіваємось, влучних тем, буде багато інтерактивів та конкурсів. Я думаю, ви отримаєте масу задоволення, а ми постараємось, щоб так і було.

Леся КОНДРАТИК.


Немає коментарів:

Дописати коментар