четвер, 1 вересня 2016 р.

Як 25-ту річницю Незалежності України відсвяткували
Висоцьк
Свято розпочалося з параду вишиванок біля БК. Супроводжували дійство українські патріотичні пісні. Згодом провели конкурс малюнка на асфальті на патріотичну тематику.
Після якого відбувся концерт «Таланти твої Україно». А їх таки чимало на висоцькій землі. Постоєва Ангеліна, Савончук Настя, Берестень Дарина, Бєлкіна Софія, Рожко Камілла, Добринська Дарина, Савицька Діана, сестри Зуза Марина та Альбіна, навіть наймолодші учасниці Савончук Дарина та Борсук Іванка – всі чарували дзвінкими та мелодійними голосами. Особливо, коли гуртом заспівали патріотичну пісню «Діти України».
Та найбільше цього дня всім запам`ятався Квест для дітей «Скарби нації», який розпочався о 12.00. Діти з задоволенням бігали і шукали підказки, давали відповідь на запитання вікторини: «Що ми знаємо про Україну?» і, нарешті, отримали карту місця, де захований скарб. А скільки було радості і адреналіну, коли скарб був нарешті у них в руках – неможливо передати словами.
Пісні лунали над селом, діти прекрасно розуміли, що таке 25 років Незалежності, і якою ціною вона здобувалася і здобувається сьогодні, а глядачі та перехожі насолоджувалися святковою атмосферою. Свято відбулося і подарувало всім масу позитивних емоцій.
Хочемо подякувати за фінансову підтримку голові Висоцької громади – Гурі Людмилі Федорівні та заступнику – Самку Сергію Івановичу.

Ігор Савончук,
директор БК.
Велюнь
Україна – країна трагедій і краси, гарячої любові до народу, довгої вікової героїчної боротьби за його волю. 25 років Незалежності України відсвяткували і у Велюнському сільському клубі.
Кожен з нас у своїх серцях несе маленький вогник гордості за те, що ми українці, що народилися на цій прекрасній землі, єдиній і неповторній. Цією гордістю для нас є наші воїни, які несли службу в зоні АТО – Мельник Микола, Торош Анатолій, Іванов Олександр, Шпеник Юрій. З вітальним словом та словами вдячності виступила сільський голова Олена Михайлівна Наумець. В знак подяки за їхній героїзм від сільської ради вручила їм святкові подарунки. Вона також привітала всіх присутніх з Днем Незалежності та побажала підростаючому поколінню жити в мирі, любити свою рідну землю і як би не склалася їх доля – завжди бути гордими, що ми українці, та брати приклад мужності й героїзму з наших воїнів. В наших серцях ніколи не згасне пам’ять про нашого Олександра Ярмоліча, який трагічно загинув, захищаючи нашу землю.  На свято була запрошена і його сім’я. Героїв, які не повернулися, вшанували хвилиною мовчання. Після святкового заходу, всі присутні прийшли до могили Сашка, щоб вшанувати його світлу пам’ять. Біля пам’ятника прозвучало багато теплих слів та спогадів з вуст директора НВК Світлани Омелянівни Охмак.

Людмила Главацька, зав. клубом.
Мочулище
Україна крокує шляхом побудови незалежної держави ось уже 25 років. Наша мала батьківщина – невеликі українські села. Для нас вони – найкращі, найрідніші. Тут живуть люди – наша родина. Вони працьовиті, привітні, довірливі.
Рідний край, Україна, Батьківщина – прості, прекрасні слова. Рідний край, починається від батьківського порога, від тієї стежини, де ми зробили перші кроки, від калини біля воріт, із барвінку, який стелеться в садочку.
Мій край чудовий- Україна!
Тут народились ти і я,
Тут над ставком верба й калина,
Чарівна пісня солов’я.
День народження… Всі ми хочемо в цей день свята чогось особливого. День народження держави,свято нашої країни – це ювілей 25 років.
Вже зранку біля клубу с. Мочулище лунала музика, звучали пісні українських виконавців, створюючи атмосферу свята, а декому і нагадуючи про свято, адже в селі клопотів дуже багато.
Радувала погляд односельчан своїм різнобарв’ям  виставка «Хай квітне щаслива моя Україна».
На 11 годину для дітей проводився малюнок на асфальті «Україна – це ти і я ». Намалювали герб, прапор, козаків, нашу планету, підписуючи: «Ми за мир в усьому світі», «Ми патріоти», «Україна єдина»… Малювали мирне небо, золоте колосся, червону калину, райдугу і свій дім. Малювали свої мрії, свої бажання. Кожен малюнок випромінював любов до життя, до своєї Батьківщини.
Згодом всіх учасників запросили взяти участь у вікторині «Моя країна – Україна». Діти із задоволенням відповідали на запитання про національні та народні символи України, виявили неабиякі знання з географії країни.
А інформацію, що перший синьо-жовтий прапор у Дубровицькому районі було піднято саме в Мочулищі нашим односельцем Вальковцем Василем Михайловичем ще 9 травня 1990 року, діти сприйняли з гордістю.
На завершення свята всіх дітей пригостили солодкими подарунками.
Ми, бібліотекарі, завклуб, дуже вдячні нашим діткам за участь у святі, батькам за розуміння, підтримку, адже деякі дітки приходили з своєю крейдою. Бажаємо вам здоров’я, щастя, добра, достатку, миру, щедрої долі, сили та наснаги в усіх справах та починаннях.
Ввечері всі бажаючі змогли розважитись, відпочити на дискотеці.
Пролетять ще віки над тобою, моя Україно,
Та зостанешся ти найріднішою в світі для нас.
І славетний Дніпро, і Шевченкове слово крилате –
Все це житиме вічно з тобою Вкраїно моя.
Оксана Голяка, Любов Луцук,

бібліотекарі села.

Немає коментарів:

Дописати коментар