пʼятницю, 1 вересня 2017 р.

* Акценти


Дві крайності врожайного сезону
Добігає до завершення кампанія зі збору зернових. На жаль, жнива-2017 агропромислові підприємства Дубровиччини особливо не порадували. Сукупно вони не намолотили навіть однієї тисячі тонн зерна. Цьогорічна врожайність виявилась значно меншою за минулорічну. «Така ситуація пов’язана з тим, що ярі погано ввійшли в зиму, не встигнувши розкущитися через брак вологи. Багато площ також було знищено талими водами через несправність меліоративної системи», – пояснює Григорій Томилович, начальник управління агропромислового розвитку. 
Натомість у селян на присадибних ділянках врожаї досить пристойні. Подекуди близько 30 центнерів зерна з гектара, або й понад це. 

За добро бабуся поплатилася грошима
84-річну вербівчанку обікрали на 17 тисяч гривень. Пенсіонерка довірилася жінкам, які прийшли до її оселі просити милостиню.
Дві шахрайки запевнили бабусю, що через пожежу вони позбулися усього нажитого. Господиня одразу погодилася допомогти і повела гостей, які під’їхали до подвір’я на автомобілі, у будинок. Пенсіонерка пішла до своєї кімнати та дістала із схованки стогривневу купюру. Після цього одна з жінок попросила води. І поки господиня повела ту в кухню, інша викрала зі схованки вербівчанки всі заощадження: 8 тисяч гривень та 350 доларів.
Коли ж прохачки милостині пішли з її дому, жінка виявила зникнення своїх заощаджень. Одразу зателефонувала до поліції.  Було розпочате досудове розслідування.
Правоохоронці вкотре нагадують одиноким  літнім людям: не розмовляти з особами, які мають підозрілий вигляд, а тим більше не впускати їх до себе додому.

У Дубровиці врятували двох людей
В їхній оселі спалахнула пожежа. Сталося це у минулий четвер. В задимленій двохкімнатній квартирі рятувальники виявили напівпритомну 81-річну жінку та її 53-річного сина. Погорільців у тяжкому стані госпіталізували в реанімаційне відділення. Вогнем пошкоджено стіни, меблі та речі домашнього вжитку.


Немає коментарів:

Дописати коментар