четвер, 28 вересня 2017 р.

День незалежності на вершині Говерли

Кожен українець по-своєму зустрів 24 серпня. Хтось патріотично, хтось не зовсім. А ось ветерани АТО відзначили цей день мужньо-символічно. Вони встановили синьо-жовтий прапор на вершині Говерли на знак пам’яті про загиблих побратимів. Серед підкорювачів найвищої точки України був і наш земляк – Олександр Червоний. Олександр відважно та віддано захищав Батьківщину в зоні АТО, за що нещодавно отримав відзнаку від Президента України.
Підкорити гору, ще й нелегким маршрутом, було непросто. «Але стійка сила волі хлопців-ветеранів надихала і не давала поступитись ані кроку назад», - розповіла на сторінці у Фейсбуці ще одна екстрималка, волонтер з Риму Ірина Дзюбан, яка розділила шлях з бійцями. Величезну стійкість духу продемонстрував ветеран Василь Мельник, котрий подолав вершину на одній нозі. Другу він втратив в січні 2015-го в боях під Докучаєвськом. Спочатку планував піднятися на протезі, але вистачило сил лише на півкілометра. На схилі штучна нога перестала слухатися, почала муляти. Довелося відстібнути, а в руки взяти милиці. Допомогли у сходженні друзі, які колись витягли пораненого добровольця з поля бою. Для бійця з позивним «Сивий» це було вже 55-те сходження на вершину. Наш Сашко Говерлу підкоряв вперше. Тож враження від атмосфери заходу залишилися найкращі. Земляк пообіцяв розповісти про сам захід та своїх побратимів «Дубровицькому віснику» більш детальніше.

На Говерлі бійці заспівали гімн, помолилися і запустили у височінь сигнальну ракету із словами «Слава героям!» для  тих, хто через війну став небесним захисником України.
 

Немає коментарів:

Дописати коментар