пʼятницю, 1 вересня 2017 р.

ЛЯСКОВЕЦЬ ПОВЕРТАЄТЬСЯ В РАЙОННУ РАДУ?

Депутат Олексій Лясковець навесні подав заяву про дострокове складання депутатських повноважень. Своє рішення тоді він мотивував тим, що «у Дубровицькій районній раді замість реальної діяльності протягуються лобістські рішення, якими виводяться кошти з районного бюджету. Ведуться політичні війни між такими ж жителями району як і вони, тільки від інших політичних сил, які прийшли до ради, та відбувається узурпація влади у районі кількома особами. Постійно ділиться сфера впливу, націлена на контроль незаконного видобутку бурштину, розділення кварталів та покривання корупційних схем» тощо.
І ось нам стало відомо, що пан Олексій має намір повернутися в районну раду. Відповідний позов він подав в Хортицький районний суд міста Запоріжжя. І вже на 22 серпня призначено перше судове засідання. Свій крок пан Лясковець прокоментував так: «Оскарження рішення районної ради відбувається на підставі чинного законодавства. Оскільки законодавець дав право це робити протягом 6 місяців (позовна давність), я в ці терміни вклався. Розгляд справи буде відбуватися в районному суді, але з адміністративного судочинства. Оскільки я зареєстрований в Запоріжжі, то адміністративний позов я подав в Хортицький районний суд м.Запоріжжя (вибір підсудності в адміністративному процесі таких категорій справ належить позивачеві). Тепер щодо підстав: коли мною було подано заяву, то згідно з регламентом і Законом України «Про доступ до публічної інформації» це питання повинні були поставити на розгляд на наступній сесії і проект рішення виставити на сайті, але оскільки такий випадок дається раз для деяких «управлінців-депутатів», вони дуже швидко його включили і проголосували (думаю, навіть відзначили дане рішення). Адже я неугодний. А правда коле в очі. Краще ж мене прибрати і вирішувати свої питання. Думав, може, поміняють мислення, виправляться, але ні, стало все набагато гірше, крім себе і розподілу впливу, про людей ніхто думати не хоче. Ось і прийняв рішення подати позов і отримати можливість повернутися, щоб потримати їх в тонусі».
Ми поцікавилися в пана Олексія як юриста: яким, на його думку, буде рішення суду? «Однозначно рішення, винесене ім’ям України, буде законним. Ось тільки, чи буде воно задовольняти мене чи ні, покаже час. Але є апеляційна інстанція і касаційна. Подібна судова практика вже сформована (справа коли два голови Рівненської облради з’ясовували стосунки). Суд чітко прописав, що порушення регламенту і Закону є підставою для скасування рішення ради
Крім цього, в Україні з’явилася практика (ГПУ і Олесь Довгий), що за порушення тільки одного регламенту порушено кримінальну справу стосовно колишнього секретаря Київради. У моєму випадку є порушення і Регламенту, і Закону. Не виключений і той момент, що доведеться писати заяву про порушення кримінальної справи на голову районної ради, оскільки під його головуванням відбувалось грубе порушення. Проект заяви уже підготовлений», зазначив колишній, а, цілком можливо, й чинний депутат районної ради. З бесіди стало зрозуміло, що у Олексія Лясковця є багато таких «заготовок» для порушень кримінальних проваджень на керівників різних важливих сфер району (таких як лікарня, управління освіти, капітального будівництва та інші).  Отож, осінь підготувала чергову інтригу, що розв’яжеться найближчим часом. Слідкуйте за нашими повідомленнями про перебіг цієї судової справи.
Людмила РОДІНА.

Немає коментарів:

Дописати коментар