четвер, 28 вересня 2017 р.

Владика Анатолій завітав
до Дубровиччини на храмові свята


Цього тижня митрополит Анатолій побував на двох гарних подіях в нашому районі. Спочатку завітав до Висоцька з нагоди 140-річного ювілею Свято-Успенського храму. Архіпастир подякував настоятелю церкви – протоієрею Андрію Постоєву та прихожанам за те, що зберегли понад сторічну святиню, яку зводили ще їхні пращури.
«Храм збудували наші прадіди, батьки зберегли його в роки атеїстичного руйнування, наш же обов’язок оновлювати, прикрашати, а також зберегти храм для майбутніх поколінь в лоні канонічної Української Православної Церкви», – зауважив митрополит. 

А 19 вересня, на Михайлове Чудо, у Сельці 25 років тому відбулось власне диво. У селі відродили Свято-Миколаївських храм, який уже чверть століття є духовним прихистком для сельчан. Незмінним його настоятелем залишається отець Микола Іваничко. Відтак після завершення святкового богослужіння архіпастир подякував йому за вірність та мудре керівництво парафією. А ще відзначив орденом «Гордість Православ’я», побажавши «кріпості, сил тілесних і духовних в подальшому служінні Матері-Церкві».






Немає коментарів:

Дописати коментар