четвер, 28 вересня 2017 р.

ЛІСІВНИКИ ПРАЦЮЮТЬ НА ПЕРСПЕКТИВУ.
ТОЖ ХАЙ ВОНА У НИХ БУДЕ СВІТЛОЮ
16 вересня в Дубровиці відбулися урочистості з нагоди професійного свята працівників лісу. Знаково, що заходи були організовані на базі НВК «Ліцей-ЗОШ І-ІІ ст.». Адже, як зазначив очільник обласного управління лісового та мисливського господарства, депутат обласної ради Віталій Сухович, лісівники, як й педагоги - працюють на майбутнє. Їхня щоденна й копітка праця дає плоди лише через десятиліття. А оскільки лісівників з шкільними закладами поєднує давня й тісна дружба, не раз приходили один одному на виручку: школярі та ліцеїсти допомагали створювати нові насадження, а працівники лісу  зміцнювали матеріально-технічну базу освітніх установ, тож не дивно, що радість цього свята вони розділили навпіл. Піднесена, але водночас родинна атмосфера урочистостей відчувался в усьому. Бо в залі зібралися однодумці. Не було довгих та нудних промов. Кожне вітання супроводжувалося щирістю та визнанням великого внеску лісівничої  галузі в економіку району.

За це дякували великій лісівничій родині не лише очільники району Микола Петрушко та Микола Кухарець, а й навіть ліцеїсти. «Лісівники ніколи не стояли осторонь значущих соціальних проектів, завжди були для влади надійною опорою», – зазначив Микола Петрушко. А Микола Кухарець підкреслив, що левову частку надходжень до місцевих бюджетів також забезпечують саме лісові господарства. Це їхні працівники створюють та доглядають нові лісові насадження, оберігають їх від пожеж, самовільних рубок, нищень внаслідок незаконного видобутку бурштину. Багато можна говорити про їхнє сприяння Українській армії та опіку над родинами військовослужбовців, що брали участь в АТО. Перелік добрих справ лісівників можна продовжувати до безкінечності.
Тепло вітав своїх колег Віталій Сухович, з ними він пропрацював пліч-о-пліч не один рік. Тож коли вручав кращим з кращих подяки та грамоти, а загалом відзнак управління лісового господарства та мисливства, районних ради та держадміністрації було удостоєно більше двох десятків чоловік, для кожного знайшов особливі слова, підкреслюючи, як він цінує кожного з цих людей, як шанує лісівничі династії. Віталій Петренко отримав нагрудний знак за волонтерську діяльність. Такою нагородою вшанували директора Дубровицького ДЛГ з Генерального штабу ЗСУ. «Ця нагорода – заслуга всього нашого великого колективу», – сказав він. Віталій Миколайович передав також сердечні вітання працівникам галузі від народного депутата Василя Яніцького. Він підкреслив, що завдяки співпраці з Василем Петровичем, який постійно вболіває за вирішення актуальних питань наших земляків, вдається долати багато проблем. Нині, наприклад, наш народний обранець і в тому числі лобіює й такий важливий для лісівників законопроект про санітарні правила в лісах України. Розповів головний лісівник області й про урочистості в Києві та Рівному, в яких брав участь голова ОДА Олексій Муляренко. Гарно привітав колег й в.о.директора Висоцького лісгоспу Сергій Костючек, зазначивши, що в лісівничій галузі не приживаються випадкові люди. «Плекати та ростити ліс здатні справжні фанати своєї справи», – сказав Сергій Олександрович.
А насамкінець був зворушливий подарунок: Віталію Суховичу як великому фанату не лише лісу, а й футболу піднесли футбольний м’яч з автографами дубровицький спортсменів, а вихованці ліцею зачарували винуватців свята художніми номерами. Думаю, що лісівники, як й ми, їхні гості, отримали справжню насолоду від дитячої творчості.
А по завершенню урочистостей – нові клопоти. Віталій Сухович оглянув й так званий «народний стадіон», що будується в ліцеї методом толоки, пообіцяв допомогти й з ремонтом даху, бо саме ця проблема наразі є найдошкульнішою для НВК.
Людмила РОДІНА.















Немає коментарів:

Дописати коментар