четвер, 28 вересня 2017 р.

* Акценти
Додаймо добра у свої серця
Про це закликає Товариство Червоного Хреста, оголосивши традиційну благодійну акцію «Милосердя». Вона триватиме з 1 вересня по 17 жовтня під гаслом «Забезпечуючи найголовніше». Очільник районного представництва організації Микола Григорович Чудік закликав сільських голів, аби ті на місцях організували матеріальну та грошову допомогу незахищеним верствам населення.
В свою чергу районна влада просить людей зібрати овочі для лікувальних закладів району. Забезпечити такий збір мають сільради.

Міська школа №1 – найкраща в області
Випускники та вчителі перегорнули чергову сторінку ЗНО. Відтак пора підбивати підсумки. Що й зробив ресурс «Освіта.ua», склавши рейтинг шкіл за результатами тестування. Відрадно, що з найкращим результатом очолила список навчальних закладів області наша міська школа №1. У двадцятку увійшов й Дубровицький НВК «Школа-ліцей», опинившись на 16 щаблі. Серед сільських закладів найліпше ЗНО cклали селецькі учні, забезпечивши школі 55 місце у рейтингу.

У Перебродах люди самотужки
взялися за ремонт дороги
Багаторічні вигадки та «пусті» обіцянки від чиновників змусили селян брати все в свої руки. Тож залучивши 250 тис. грн. на матеріали, перебродці самостійно взялися за роботу.
Найбільше дошкуляли людям 5 км шляху, який веде від села до автошляху. З приводу цього вони не один рік зверталися до різних інстанцій. Натомість всюди отримували відповідь – грошей немає. Тож вирішили робити все самотужки. Порахували, дешевше самим укладати асфальт, аніж замовляти послуги. В Укравтодору орендували техніку та запросили його спеціалістів для консультацій, щоб виконати всю роботу за стандартами.

«Пощастило, що живий»:
старателі напали на журналістів
Репортер з Києва Тарас Середич повернувся з Полісся. Враження чоловіку, як і його роботу, зіпсували місцеві бурштинокопачі. Зі слів журналіста, знімальна група біля села Грицьки слідкувала за «фішками» - людьми, які стоять «на шухері» біля місць, де миють «сонячне каміння». За півгодини спостережень до них навідались «гості» і примусили видалити все відзняте відео.

 «Наш автомобіль оточують 8 машин (потім під’їжджали нові) і блокують проїзд. Агресивні чоловіки (людей зо 20) у камуфляжах силою дістають нас із машини. Те, що ми журналісти – їм «по…, бо всі ми продажні і знімаємо не те, що треба». У водія забрали ключі. Запевнили, що ми звідси не виїдемо, якщо не видалимо усе відео. Видалили. Про папку в айфоні «нещодавно видалені» також не забули. Грамотні. Півгодини розмови про «понятія» і ми вільні. Я думаю – пощастило, що не побили. Місцеві кажуть – пощастило, що живий», – написав журналіст у «Фейсбуці».  

Немає коментарів:

Дописати коментар