четвер, 27 серпня 2020 р.

 


На червоному килимі, під пісню фонтану

Напередодні відзначення 1015-ї річниці першої писемної згадки про Дубровицю пройшла зустріч міського голови Богдана Микульського з медалістами загальноосвітніх навчальних закладів міста. В центрі, біля міського фонтану, неподалік костелу розіслали червоний килим і поставили фотозону.

З гарним настроєм, під пісню води та з пахощами літніх квітів дійство стало дуже атмосферним та зворушливим. Цьогоріч в місті із золотими та срібними медалями закінчили школу дев’ять  випускників: Антосюк Ангеліна, Тетяна Воробей, Ліна Гаврилюк  (випускники Дубровицької ЗОШ №1), Соломія Орленко, Марія Пришко, (Дубровицька  ЗОШ №2); Ірина Делідон, Каріна Полюхович, Софія Климчук, Єлизавета Бондаренко (Дубровицький НВК «Ліцей-школа»).

Від імені депутатського корпусу, виконавчого комітету й апарату міської ради Богдан Михайлович подякував медалістам за сумлінність, старанність, наполегливість у навчанні. Він підкреслив, що випускники-медалісти – особлива гордість  Дубровиці, бо прославляють свої навчальні заклади  і рідне місто. Міський голова побажав чарівним випускницям здіснення всіх їх мрій.

Поспілкувалася і я з чарівними юнками-медалістками. Випускниці міської ЗОШ №1 розповіли, що мріють стати студентками Київського медуніверситету і здобути фах лікаря. Попри всі сладності в сучасній медицині, загалом стати лікарями хоче багато випускників нашого району.

«Яким було ЗНО»? – запитую у дубровицьких медалісток. –  Хтось здивований, що в питаннях з історії були завдання про Крим, про це не йшлося у шкільній програмі. Хтось шкодує, що не писав математику, бо завдання з цього предмета складними не були, багато дівчат хвилювалися за хімію, яку складали наступного дня.

Загалом мої чарівні співрозмовниці зазначили, що цей навчальний рік був для них непростим, особливо друге карантинне півріччя. «Навчатися вдома, – це зовсім інший рівень освіти», – додали випускниці, воно все-таки розслаблює і вимагає великої зібраності. Як додали медалістки, практично всі вони скористалися і послугами репетиторів.

 Що ж ЗНО вже позаду. Випускники почали отримувати результати складених тестів. Бажаємо, щоб отримані бали були навіть вищими, на які вчорашні одинадцятикласники сподівалися. І нехай кожен стане студентом того вузу, про який мріяв!

Батьки випускників, педагоги  щиро вдячні колективу Дубровицької міської ради за організацію такого гарного пошанування медалістів. «Рік особливий і складний, – зазначили вони, – вітання випускникам стало великою приємністю і пам’ятною подією на закінчення цього особливого навчального року».

Люба КЛІМЧУК.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар