пʼятницю, 28 серпня 2020 р.

 

Новий творчий успіх. Вітаємо!

Навесні цього року ми писали, що педагог-дошкільник з Дубровиці Наталія Цвар написала роман «За межею. Становлення сили» у жанрі слов’янського фентезі. Головними героями твору стали двоє дванадцятирічних підлітків-дубровичан. Як розповідала авторка, її роман-фентезі – це дорога з багатьма перешкодами й ускладненнями, це – співіснування темряви й світла, це бажання допомогти уникнути наслідків зв’язків з демонічним світом. У книзі згадується і гора Відішова, а головні події проходять у Іскоростені, йдеться в романі про міфологію слов’янського народу. Події відбуваються на древлянській землі.

 


У березні роман Наталії Цвар (185 стор.) побачив світ у видавництві «Ліра-К», наклад – 100 екземплярів, надрукований за рахунок видавництва. З автором було обумовлено можливість збільшення тиражу та друку продовження роману.

Нагадаю, що графічний дизайн обкладинки книжки розробила Юлія Цвар – донька Наталії Володимирівни, графічний дизайнер за спеціальністю.

І от зовсім нещодавно побачила світ друга книга цього роману. Це продовження пригод головних героїв. Як розповіла авторка: «Ще починаючи писати першу книжку, ставила за мету дати уявлення читачам про якнайбільшу кількість міфічних істот, сутностей слав’янської міфології. Нам відомі в основному гноми, феї, ельфи, дріади - істоти, що зустрічаються у міфах Західної Європи, по ту сторону Карпат. Ми маємо свою багату міфологію, та мало про її знаємо. Всі наші народні казки мають її у основі, та ми просто їх читаємо і не задумуємося, що це минулі перекази наших пращурів, те, у що вони вірили. Книгу доводилося дописувати швидко, адже видавництво уклало договір на видання, коли вона ще не була дописана. Та робота йшла швидко, сюжет був задуманий і продуманий давно, стимулювало те, що на книгу чекають і допоміг карантин, адже з’явилося більше вільного часу. А ще у мене є подруга, яка не могла дочекатися продовження і мене по доброму підганяла та запевняла, що моє «писання» чогось варте. Книгу видали швидко, адже всі папери були оформлені наперед. І хоча чекання завжди хвилююче, воно стиралося за буденними справами, участю у різних інших проєктах та написанні подальших пригод героїв. Спойлерить (розкривати основний задум) не буду, але події у книзі розвиваються і змінюються динамічно».

Дуже приємно за нашу талановиту землячку, виховательку ДНЗ «Теремок». Нагадаю, що до Дня міста Наталія Цвар була нагороджена подякою міського голови Богдана Микульського за вклад у виховання підростаючого покоління, активну громадську позицію та творчість. Дуже заслужено. Хай будуть попереду нові творчі злети!

Люба КЛІМЧУК.

 

1 коментар:

  1. Дуже цікавий роман, хочу прочитати продовження. От на такій літературі, на давніх міфах нашого народу треба виховувати молодь. Де можна купити цей роман?

    ВідповістиВидалити