пʼятницю, 28 серпня 2020 р.

 


«Намисто» святкує своє п’ятиріччя

 

Перший виступ колективу «Намисто» відбувся у 2015 році на святковому концерті з нагоди Дня Незалежності України, тоді заспівував Дмитро Самко, нині відомий на всію Україну дипломант «Голосу країни». І з першого дня ансамбль здобув свого глядача.

«Коли я навчалась у РДГУ, мені дуже запало в душу, як наші поліські пісні звучать у багатоголоссі, чим я і загорілась. А чому не спробувати і собі так?! Тож у лютому 2015-го ми зібралися із дівчатами на першу репетицію. Всі як одна з великим задоволенням та цікавістю схопилися за хорошу справу – заснувати багатоголосий вокальний колектив, адже нам всім хотілося спробувати, що з цього вийде. А сцена любить ентузіастів. Почали освоювати перші пісні, працювати над «народним» вокалом, старалися, щоб фольклорна пісня звучала ідентично, як у наших бабусь. Потім побачили, що не вистачає  нам хлопців, куди ж без них. Першим запросили Дмитра Самка. Досі пам’ятаємо його реакцію, коли ми пояснили, як і які пісні він має співати, але він швидко вловив нашу ідею, і все пішло, як по маслу. Згодом до нас приєднався Сергій Кот, коли повернувся із лав Української армії. А Віктор Галабурда, скільки він задавав нам запалу, дуже артистичний з гумором козак. Дівчата у колективі – також великі молодчини. Наша відводчиця – наш соловейко Таня Бойчук, у родині якої ціла династія співаків. Олена Чернецька – дуже відповідальна співуча українська жіночка. Валентина Стельмах – сама пунктуальність, вона ніколи нікуди не запізнюється. Лідія Корінь – це наш позитивчик, коли вона приходить на репетицію, колектив оживає. Дівчата Оксана Чернюк та Тетяна Міщур, Анастасія Чернецька вийшли заміж, народили донечок, зараз вони у декретній відпустці виховують майбутніх учасниць нашого колективу. Мирославка Потер, яка нас дуже багато навчила і ще досі вчить, але уже у телефонному режимі, тому що трошки далеченько від нас забралася. У 2019 році до нас у колектив долучилася нова учасниця Євгенія Швайко – дуже талановита дівчина.

Дякую їм, що ми разом проїхали багато творчих кілометрів. Ми не тільки разом на сцені, але, як велика родина, збираємося разом на хороші спільні дати. Ми навіть не помітили, коли ці п’ять років промайнули, нам не було коли за цим спостерігати, адже ми завжди були у русі – фестивалі, концерти, репетиції... нам дуже було і є цікаво разом. Отож п’ять років праці позаду, і наш фольклорний колектив «Намисто» вже святкує перший творчий ювілей», – розповідає історію становлення «Намиста» його засновниця Ірина Дубінець.

І ось вони зібралися такі різні, кожен зі своєю родзинкою у характері, але всі безмежно закохані в українську пісню. Особисто я дуже їх люблю і поважаю за їхню працю за невтомну вдачу, за іскристий їхній талант, чисті душі та голоси.

За ці п’ять років цей колектив дуже згуртувався, здобув ціле коло своїх шанувальників, які стали їхніми близькими друзями.  І сьогодні від імені саме цих людей хочу привітати «Намисто» з гарною датою в їхньому творчому життєписі і побажати багато нових гарних зустрічей. Радуйте нас своїми оксамитовими голосами, цікавими інтерпретаціями, невтомною жагою. Хай ваш творчий вогник зігріває якомога більше людей. Бо разом з вашими піснями до нас приходять добро, спокій та гармонія. До швидких зустрічей!

Людмила РОДІНА.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар