пʼятницю, 28 серпня 2020 р.

 



Квіти як настрій серця

 

Віру Миколаївну Твердюк, керівника районної ради профспілки працівників освіти, знаю як мудру, досвідчену людину, яка завжди стоїть на сторожі освітянських цінностей. Як правило, із зацікавленням читаю поширені дописи землячки про вирішення і проблематику різних освітянських питань, про колег та успіхи вчителів та учнів. А нещодавно у «Фейсбук» побачила Віру Миколаївну біля чудових квітів, щасливий погдяд нашої шанованої землячки підтверджував те, що квіти – це її велика віддушина і любов. Попросила доньку Тетяну написати про небайдужість Віри Миколаївни до цієї гармонійної окраси життя.

– Квіти – це мамине «красиве захоплення», – розповіла Тетяна Твердюк. – Мама надзвичайно любить оздоблювати подвір’я, планувати, де що посадити, з чим компонувати. Вона багато читає, вивчає особливості вирощування різних видів квітів, замовляє у розсадниках насіння й саджанці рослин, яких не може знайти на місцевому ринку. Ще в лютому починає сіяти сальвії, айстри, майори, а навесні висаджує квіти на клумби і в горщики. Залюбки ділиться розсадою та саджанцями з друзями. Мамине квіткове царство – це різні види троянд, гібіскус, вейгела, гортензія, лапчатка, лілейники, традесканція, гейхера, хости, хризантеми. Вони прикрашають кожен, з любов’ю облаштований, куточок у дворі. Особливо радує око альтанка, прикрашена підвісними горщиками із петунією та численними різнобарвними пеларгоніями. Мама каже, що квітам треба приділяти увагу кожного дня. Поливати їх (лише теплою, відстояною водою), удобрювати, підгодовувати, обрізувати, общипувати, підпушувати грунт. Щодня ранок починається із догляду за квітами, а вдень любить мама пити м’ятний чай, сидячи в альтанці серед квіткового розмаїття. Хоче, щоб квіти радували усіх, хто приходить в гості!

Зворушливі слова доньки відкривають нам преркрасні риси характеру нашого районного профспілкового освітянського керівника – любов до прекрасного і турботу про навколищній світ. Нехай серце Віри Миколаївни і надалі наповнюють квіти  особливим позитивом і радістю!

Люба КЛІМЧУК.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар