пʼятницю, 28 серпня 2020 р.

 


Офтальмологи закликають берегти зір

Днями я ближче поспілкувалася з нашими офтальмологами. Лілія Лосік, Сергій Маковецький – досвідчені фахівці, які чимало років дбають про зір наших земляків.

Як розповіли лікарі, зараз, після карантину, вони, буває, приймають по кілька десятків пацієнтів за день. Їдуть до нас обстежувати та лікувати зір також жителі Зарічненщини.

Апаратура в офтальмологічному кабінеті далеко не нова(60-і роки минулого століття), на жаль. Зрозуміло, що сучасні апарати значно сприяли б у роботі спеціалістів цього профілю медицини. Часом треба додатковий огляд на новому високоточному обладнанні у Рівному.

 А разом з тим в офтальмологів і нововведення. До прикладу, комп’ютер, який дуже необхідний в роботі. Часто пишуть, нащо лікарям ця техніка та Інтернет? Без цього Інтернету вас безоплатно не приймуть, бо за направленням сімейного лікаря  НЗСУ має дати добро на ваш візит і отримати результат після вашого огляду. Лілія Миколаївна мені пояснювала ази електронного реєстру, але це, насправді, все не так просто, тим паче з нашим Інтернетом (його швидкістю).

Лікарка нагадала, що все частіше падає зір у дітей. Отож вчасно йдіть зі своїми синами та донечками до лікарів, його обстежувати. І ви, дорослі, бережіть очі.

Спасибі за працю нашим офтальмологам – Сергію Павловичу, Лілії Миколаївні. 8 серпня ми вітали окулістів, був міжнародний день офтальмологів. Дуже хочеться, щоб у всіх лікарів була гідна зарплата та найкращі умови праці.

Люба Клімчук.

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар