пʼятницю, 28 серпня 2020 р.

 






будівництво дороги – на фініші

За амбітним планом «Укравтодору» у Рівненській області в поточному році буде збудовано чи відремонтовано 96,9 кілометра доріг державного значення. У нашому районі це 10,8 км поточного середнього ремонту дорожнього полотна на території Трипутнянської сільської ради. Днями голова райдержадміністрації Олександр Гузич побував на цьому об’єкті, щоб побачити особисто, на якій стадії його будівництво.

Сама дорога вже повністю заасфальтована, зараз там проводять опоряджувальні роботи: наносять розмітку, розчищають та розширюють узбіччя, встановлюють світодіодні знаки, світловідбивні огороджувачі.

«Вже зараз наша дорога змінилася до невпізнання. Якщо раніше доводилося вислуховувати масу нарікань від перевізників маршрутного пасажирського транспорту, місцевих водіїв, а експедитори товарів інколи просто оминали магазини нашої сільської ради, через незадовільне дорожнє покриття, то зараз дорогу до наших сіл називають найкращою в районі», – розповідає Трипутнянський сільський голова Роман Щур.

Очільник сільської ради дякує всім, хто посприяв  включенню даного об’єкта в перелік Національної програми «Велике будівництво», а також підрядній організації, яка будує дорогу.

«Особисто у мене немає нарікань до якості робіт. Бо ж не секрет: часто-густо, закатавши чималі державні кошти в асфальт, натомість отримуємо об’єкт досить сумнівної якості. Наші ж підрядники все роблять на совість. Начальник дільниці будівельно-монтажного ТОВ «ВВВ «Монтаж» Василь Лучечко – справді професіонал своєї справи. Після його контролю параметрів будівництва, як правило, нарікань у служби технічного нагляду вже не буває».

Ну а для місцевих жителів це будівництво справді велике. Бо саме з цим оновленням дороги пов’язані в цих селах великі сподівання. Нагадаємо вона слугуватиме мешканцям п’яти сіл сільської ради – Кривиця, Вільне, Грані, Залішани, Трипутні. Це близько півтори тисячі людей. По цій дорозі зідйснюється підвезення дітей до двох шкіл та дитячого садка. Це комфортне сполучення з лікувальними (лікарська амбулаторія в Кривиці та два ФАПи), торговельними, закладами зв’язку, місцевими лісництвами та їх кварталами тощо.

Людмила РОДІНА.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар