пʼятницю, 24 липня 2020 р.


* Вирішували депутати
ПРО АКТУАЛЬНЕ І НАСУЩНЕ

10 липня 2020 року під головуванням Миколи Кухарця відбулося засідання 44-ої позачергової сесії районної ради. У роботі сесії взяли участь голова  райдержадміністрації Олександр Гузич, начальники управлінь та відділів райдержадміністрації, керівники установ та організацій району. На сесію прибуло 27 депутатів ради з 34 обраних. До порядку денного сесії було включено 9 питань.

Як зазвичай, сесії районної ради передувало засідання профільних постійних  комісій, де попередньо були опрацьовані всі питання проєкту порядку денного. Саме завдяки попередньому обговоренню, ґрунтовному вивченню, зіставленню різних поглядів, правильному роз’ясненню проблем сесія пройшла досить конструктивно.
Питання, що могло черговий раз стати каменем спотикання і породити дискусії – про затвердження положення про конкурс на посаду керівника закладу загальної середньої освіти, – за пропозицією депутата Григорія Шаха, було знято з розгляду. «До уваги депутатів представлено дві альтернативні редакції положення. Двічі ми вже пробували прийняти з цього питання рішення, але так і не дійшли згоди. Восени все одно вже житимемо в громаді. Тому пропоную відтермінувати розгляд цього питання вже для її депутатів».
Щодо депутатського запиту Наталії Яцути, яким вона клопотала про виділення коштів з районного бюджету на придбання палива для структурних підрозділів комунального некомерційного підприємства «Дубровицький районний центр ПМСД», було вирішено просити на ці цілі субвенцію в місцевих радах, оскільки районна скарбниця наразі не може осилити ці видатки.
Депутати прийняли рішення щодо внесення змін до районного бюджету Дубровицького району на 2020 рік (зокрема виділено кошти на ремонт покрівлі спортивної зали міської ЗОШ №2, перерозподіливши невикористані кошти на харчування дітей). Також призначили директором  КНП «Дубровицька центральна районна лікарня» переможця конкурсу Бовгирю Руслана («за» проголосували всі 27 депутатів. Контракт з новим очільником лікарні укладається на п’ять років). Заслухали звіт про ефективність розподілу та використання коштів, спрямованих на фінансування освітянської галузі у 2019 році (кого цікавить глибше, інформацію можна переглянути на сайті районної ради. Загалом освіта отримала минулого року такі кошти: освітньої субвенція з державного бюджету – 95 933 200 грн.; додаткової дотації з державного бюджету місцевим бюджетам – 17 008 100 грн.; з районного бюджету на шкільне відділення – 10 560 000 грн.; з районного бюджету на дошкільне відділення – 16 473 640 грн.; з районного бюджету на утримання інших закладів освіти – 4 585 400 грн.; з районного бюджету на фізичну культуру і спорт – 1 152 300 грн. Окрім того, з обласного бюджету виділено субвенції окремим навчальним закладам). Ще депутати звільнили від орендної плати за користування майном спільної власності територіальних громад району орендарів, які не здійснювали господарську діяльність на орендованих площах.
У «Різному» депутат Станіслав Рожко порушував проблему підтоплення приватних наділів. «До мене звернулися мої виборці, чиї городні ділянки постраждали від проливних дощів. Люди просять, щоб була створена спеціальна комісія при районній раді та адміністрації, провели обстеження і завдані збитки відшкодували».
Людмила РОДІНА.



Немає коментарів:

Дописати коментар