пʼятницю, 24 липня 2020 р.

Неочікуваний дзвінок

Всі довго, по-своєму, будемо пам’ятати передвиборчі перегони 2019 року до Верховної Ради України. Я, вчителька, яка вперше набирала перший клас, думала, як би використати всі можливості, щоб по-сучасному облаштувати освітнє середовище майбутніх першокласників. Добре знаючи, що перед виборами саме той час, коли у кожного кандидата в депутати до ВР можна попросити спонсорської допомоги. Так пройшла всі виборчі штаби і в кожному залишала лист-звернення про надання будь-якого сприяння. Черга дійшла і до, на той час, мецената Віктора М’ялика. Його особисто зустріла біля поштового відділення м. Дубровиця. Було багато людей, всі щось від нього хотіли, і я також просила купити у клас диванчик. Мій лист забрали і сказали чекати відповіді. Інколи думалось, вже людина стала депутатом ціль досягнута, про яку допомогу можна мріяти. Часто читала подяки, де люди пану Віктору дякували за вирішення якихось питань, і почала забувати про своє безпосередньо звернення. Але мене дійсно шокував дзвінок - це був справді неочікуваний мобільний дзвінок. Зателефонував помічник народного депутата Віктора М’ялика Віктор Павлович Кузін, людина добре відома в Дубровицькому районі. Він повідомив, що лист розглянули, можна обирати диванчик в магазині, який підійде для класної кімнати, все буде оплачено і доставлено. Я спочатку не вірила, потім сама собі твердила, що це люди серйозні, тож жартувати не будуть. І ось наша класна кімната доповнена сучасним стильним диванчиком. Добре, коли люди дбають про комфорт школярів. Моїх школяриків чекає новинка на перше вересня, а хто не любить щось новенького? Важливо, коли депутат, вирішуючи більш вагомі питання, робить такий хороший жест для діток. Не потрібно забувати діти це наше майбутнє. На світі не має більш вдячних людей, як малеча, вони вміють цінувати подарунки і хороше ставлення. Шановні пане депутате Віктор М’ялик і ваш просто щирий помічник Віктор Кузін, ми вам бажаємо працювати в тому ж напрямку, йти по світу з добром і щиро вдячні за подарунок.
З вдячністю, Вікторія Василівна Мозоль, класний керівник 2-а класу Орв’яницької школи, учні та їх батьки.




СТАЛА ПЕРЕМОЖНИЦЕЮ МІЖНАРОДНОГО КОНКУРСУ НА КРАЩИЙ ДИСТАНЦІЙНИЙ УРОК



Приємно повідомити й ще одну радісну новину зі шкільного життя цієї гарної вчительки. Нещодавно вона стала одною з переможців конкурсу на кращий дистанційний урок, який проводили впродовж весни Світовий Конгрес Українців та Національна Освітня Рада при Конгресі Українців Канади. Як вона стала учасником такого престижного змагання, ми поцікавилися у Вікторії Василівни, і ось що вона розповіла:

– Устрій звичного життя людей змінюють історичні події, або виражаючись сучасним словом «пандемії». Так сталось в світі, що практично майже на початку 2020 року всі наразилися на covid-19. Ми почали жити і працювати за новими правилами, які «диктував» карантин. Освіта перейшла на дистанційне навчання, взагалі багато установ стало працювати в такому режимі. Через певний проміжок соцмережі вибухали відео, як ми карантинимо. Кожен шукав можливість якось урізноманітнити життя в цей період. Так Світовий Конгрес Українців та Національна Освітня Рада при Конгресі Українців Канади оголосили всесвітній конкурс для вчителів та науковців «Найкращий дистаційний урок». Мета конкурсу – допомогти дітям закордонних українських шкіл здобути знання з предметів українознавства (української мови, літератури, історії, географії та культури). Я долучилася до цього конкурсу з думкою, що можливо і мій педагогічний досвід стане в нагоді маленьким закордонним українцям. Не вважаю себе супер досвідченим вчителем, але дотримуюсь принципу «є нагода допомогти – допоможи». Завжди цікавилася історією нашого народу, вивчала, досліджувала шлях України з моменту зародження до сьогодення. Це для мене взагалі цікава і захоплююча тема в усіх її різноманіттях. Тому взяла участь у номінації «Історія України для найменших». Розробила свій урок, дотримуючись вимог конкурсу і відправила. Пізніше всі учасники мали доступ, щоб переглянути роботи конкурсантів і за один урок проголосувати, тільки не свій. Багато корисної інформації взяла для себе, переглядаючи уроки і вдячна всім колегам, що поділилися своїми напрацюваннями. Про перемогу зовсім не мріяла, по причині, що дуже самокритична. Тому результати навіть не переглядала. Про мою перемогу мені повідомила моя подруга і просто дуже хороша людина. Я задоволена, що мій зовсім незначний внесок став у нагоді нашим маленьким українцям і україночкам, і це мене радує. Ми повинні підтримувати один одного не на словах, а на реальних вчинках.
Як вчитель звикла викладатися на уроках на всі «дванадцять».
До речі, лауреатом цього ж конкурсу стала і моя колега – Правник Ганна Василівна. У номінації «Географія» вона представила розробку уроку на тему «Краєзнавче Полісся Рівненщини», в якому розкрила «7 чудес» Рівненщини та зокрема нашого району. Тим самим популяризувала краєзнавчий принцип навчання на уроках географії.
Загалом весь колектив нашого закладу дуже креативний.
Записала Людмила РОДІНА

Немає коментарів:

Дописати коментар