понеділок, 6 липня 2020 р.


з щирими подяками
Напередодні професійного свята медиків керівники району Олександр Гузич та Микола Кухарець, заступник голови РДА Оксана Кондратюк, помічник народного депутата Віктора М’ялика Віктор Кузін у актовій залі лікарні щиро вітали медиків з професійним святом. Зворушливі слова линули на адресу колективів обох ланок лікарні - ПМСД та вторинної ланки.




Віктор Павлович Кузін, Олександр Миколайович Гузич, Микола Миколайович Кухарець, Оксана Василівна Кондратюк говорили, що медицина тепер - це також фронт. Були подяки, відзнаки, нагороди.
За самовіддану і невтомну працю, високу професійну майстерність, ініціативність, значний особистий внесок у підвищення якості надання медичної допомоги населенню, за врятовані життя, повернуте здоров’я і радість та з нагоди професійного свята – Дня медичного працівника, Почесною грамотою районної державної адміністрації та районної ради Олександр Гузич та Микола Кухарець нагородили  працівників комунальних некомерційних підприємств: Емму Іванівну Дячок, лікаря загальної практики - сімейного лікаря Бережницької лікарської амбулаторії, Валентину Михайлівну Гаврильчик сестру медичну загальної практики сімейної медицини Дубровиької лікарської амбулаторії №2 (КНП «Дубровицький районний центр первинної медико-санітарної допомоги»), Катерину Василівну Гнедько - лаборанта клініко-діагностичної лабораторії, Тетяну Іванівну Охтень завідувача терапевтичним відділенням (КНП «Дубровицька центральна районна лікарня»), Наталію Аркадіївну Яковлєву завідувача підстанції Сарненської станції КНП «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф».
Микола Кухарець передав також вітання від депутата обласної ради Віталія Суховича і передав відзнаку обласного депутата лікарю-отоларингологу Андрію Земляному.
Віктор Кузін зазначив, що народний депутат України Віктор М’ялик передає своє щире шанування всім медикам Дубровиччини та ветеранам праці галузі. Віктор Ничипорович зичить всім, хто трудиться і трудився на медичній ниві гарного здоров’я, а також Божої опіки у цей непростий час.
Віктор Кузін відзначив подяками та премією народного депутата Наталію Григорівну Мединську – в.о. головного лікаря КНП «Дубровицька центральна районна лікарня», Вікторію Михайлівну Островець – головного лікаря комунального некомерційного підприємства «Дубровицький районний центр певинної медико-санітарної допомоги», Лідію Іванівну Демидову – лікаря загальної практики, сімейного лікаря, Наталію Михайлівну Малафей – заввідділом медичної статистики.
Олександр Гузич також передав вітання медикам від компанії ТОВ «ЗАХІД-МЕДІКА» та подарунком більш як на 5000 грн. Це засоби захисту для медперсоналу: рукавички, бахіли, окуляри, а також шприци, голки для ін’єкцій, системи переливання крові та багато іншого. Божого захисту нашим медики у цей непростий час!

Люба КЛІМЧУК.

Діана Будкевич: «Іскру мрії перетворила на вогонь»
Наша чарівна землячка, випускниця Дубровицького НВК «ліцей-школа» працює телеведучою і журналістом у ТРК «Перший Західний». Сьогодні нашим читачам талановита дівчина розповідає про шлях у професію і не тільки…



– Напевне, стати телеведучою – мрія чи не кожної маленької дівчинки, яка дивиться на себе у дзеркало і розказує вірш, який підготувала на шкільне свято. Я теж була однією з тих школярок, які не пропускали жодного шансу виступити на сцені. Пам’ятаю, ще зі школи я частенько була ведучою «перших дзвоників», «днів фізики» та «конкурсів краси». Напевне, саме відтоді в мені загорівся вогник, здавалося б, нездійсненної мрії. Мені завжди було комфортно на сцені, я – сором’язлива дівчинка – перед сотнями глядачів відчувала свободу, впевненість і, головне, задоволення від того, що я роблю. Але шлях мій до цієї мрії був дуже довгим. Я б навіть сказала, багаторічним. Адже спочатку були п’ять років навчання в університеті, де я вивчала зовсім не основи журналістики. Потім – ще декілька років невпевнених стрибків у доросле життя. Я працювала копірайтером, бухгалтером і, як зараз прийнято говорити, «айтішницею». Але отой запалений ще в дитинстві вогник, не давав мені спокою. Тож одного дня трапилося усе, як в кіно. Я просто вирішила звільнитися з офісу і нарешті знайти те, до чого лежить душа. Чесно зізнаюся, я не знала жодного львівського телеканалу, не мала уявлення про тонкощі роботи в журналістиці. Але я мала сміливе серце. Тому я просто знайшла в «Вікіпедії» список місцевих телекомпаній і надіслала своє резюме одразу у всі. Відгукнулися з однієї. З телеканалу «Перший Західний». Там я працюю вже два роки.
На співбесіді я прямолінійно і, може, легковажно заявила, що моя мета – стати ведучою новин. Моя тоді ще майбутня шефиня поблажливо подивилася на мене і сказала: «Щоб бути ведучою, треба декілька років попрацювати «в полі», тобто журналістом-новинником». Я погодилася, і відтоді побувала на сотнях зйомок – на сміттєзвалищах і зустрічах Президента України, на концертах і акціях протесту, на обвалах будинків і будівництвах доріг. Ці журналістські перипетії загартували мене і розвинули в мені одну з важливих якостей для телеведучої – гнучкості і вмінню блискавично реагувати на зміни.
Коли я пропрацювала на телеканалі рік, одна з тодішніх ведучих новин отримала роботу в Києві. Тож у нас оголосили кастинг. Я пам’ятаю, як вперше, для того, аби потренуватися, стала перед телесуфлером, з якого потрібно було читати текст новин. І ще краще пам’ятаю, як невдало я його прочитала. Інші журналісти – а нас було четверо претендентів на місце – трималися невимушено, читали красиво. І в той день я подумала – це моя найбільша мрія, невже я її впущу? І я почала гарувати. Іншим словом мені важко назвати це, адже до самого кастингу я щодня тренувалася читати новини, вчила скоромовки, говорила перед дзеркалом майже цілодобово. Я приходила о 8 ранку на роботу і ставала перед телесуфлером, і йшла додому о 9 вечора. Я думала лише про одне – зробити усе, що можливо, а там – буде, як буде. Адже так я хоча б знатиму, що приклала максимум зусиль.
Я вже майже рік ведуча новин. Скоромовки я читаю щодня, як і щодня роблю вправи для голосу. Це – половина успіху у цій професії. Інша половина – це вміння співпереживати. Читаючи про те, як двомісячний хлопчик потребує операції, ведуча повинна розповісти про це так, аби кожен захотів йому допомогти. А кожна новина – це інше послання, інший настрій і емоція. Вони всі повинні бути щирими, лише тоді глядачі вам довірятимуть.
Той кастинг я виграла. І я знаю, що не завдяки якомусь ефемерному таланту. Я стала телеведучою тому, що дитячу іскру мрії перетворила на вогонь зусиллями і роботою над собою.
Розмовляла Люба КЛІМЧУК.

Стартувало ЗНО:
з Богом, діти!

25 червня у Дубровиці стартувало ЗНО-2020. Одинадцятикласники з Дубровицького та Зарічненського районів з’їхалися у НВК «Ліцей-школа», щоб продемонструвати свої знання з математики. Шкільні автобуси з різних населених пунктів почергово підвозили випускників до закладу, з метою запобігання скупчення великої кількості людей. Кожен мав свій час прибуття. У супроводі наставників хлопці та дівчата вирушали до пункту пропуску. З собою мали документи, ручки, маски, питну воду. ЗНО розпочали з дотримання всіх карантинних вимог.




На вході у всіх вимірювали температуру, кожному додавалася маска додатково. Потім  при перевірці документів (їх в руки учні нікому не передавали, лише показували паспорт з своїх рук) випускники на кілька секунд маску приспускали, щоб ідентифікували їх особу.
Поспілкувалася з одинадцятикласниками та наставниками міської ЗОШ №2 та Людинської ЗОШ. Наприклад, з тридцяти випускників Дубровицької ЗОШ №2 математику складає 12, а 16 випускників з Людині – це випробування пройде 8 хлопців та дівчат.
Дуже зворушливо і тепло підтримували цього дня своїх вихованців їх вчителі. Тепло, по-батьківськи і материнськи давали вони настанови, щоб діти зібралися і не хвилювалися. Здається, вчителі вболівали за дітей більше, як самі випускники. Поспілкувалася з Іриною Василівною Чирук – класним керівником 11-Б класу (ЗОШ №2) та з Миколою Максимовичем Серком – директором Людинської ЗОШ, іншими вчителями цих закладів. Всі вірять в своїх учнів, бажають їм гарних результатів, а головне – здоров’я. Приємно, що педагоги називають своїх вихованців найкращими. Так і має бути у шкільній родині!
Велика дяка і повага всім, хто причетний до організації ЗНО в районі, колективу Дубровицького НВК «ліцей-щкола» за чудову підготовку закладу до проведення цього випускного іспиту.
Насамкінець додам, звісно супроводжували випускників на ЗНО і мами, батьки, бабусі і дідусі. Хай хвилювання рідних людей увінчаються успіхами їх дітей. З Богом, наші юні земляки!

Люба Клімчук.


Немає коментарів:

Дописати коментар