пʼятницю, 22 серпня 2014 р.

На Дубровиччині оштрафували чоловіків, які незаконно видобували «сонячне каміння»

Шість тисяч вісімсот гривень штрафу призначено районним судом 22-річному мешканцю Дубровицького району та таку ж суму - 44-річному жителю Сарненського району за порушення правил охорони або використання надр.

У березні 2014 року в урочищі «Заволокай», що неподалік села Ясинець, правоохоронці виявили та затримали 22-річного Андрія та 44-річного Миколу, які за попередньою домовленістю порушуючи законодавство України, самовільно, без отримання спеціального дозволу (ліцензії) на користування надрами, без акту, що засвідчує гірничий відвід, без оформлення в установленому порядку документів, що посвідчують право на земельну ділянку, за допомогою мотопомпи заводського виготовлення, шляхом гідророзмиву ґрунту, здійснили видобуток каміння бурштину-сирцю, що належить до корисних копалин загальнодержавного значення.
– Відносно чоловіків слідчі Дубровицького РВ УМВС відкрили кримінальне провадження за частиною 2 статті 240 Кримінального кодексу України (Порушення правил охорони або використання надр), – повідомив начальник райвідділу, майор міліції Сергій Родзін. – З’ясувавши всі обставини, справу скерували до Дубровицького районного суду.
У судовому засіданні старателі повністю визнали свою вину у вчиненому та щиро розкаялись. Суд визнав чоловіків винним у вчиненні цього кримінального правопорушення та призначив їм покарання у вигляді штрафу в розмірі 6800 гривень кожному. При цьому, речові докази: мотопомпу заводського виробництва, пожежні рукави, водозабірний шланг та бурштин-сирець суд конфіскував у власність держави.

Катерина СЕМЕНЮК, Дубровицький РВ УМВС.

Немає коментарів:

Дописати коментар