пʼятницю, 15 серпня 2014 р.

ЗА КОГО МОЛИТЬСЯ МОСКОВСЬКА ЦЕРКВА?


Із самого ранку від жителів району до нас надходять дзвінки про те, що церква московського патріархату розпочинає збір продуктів та коштів начебто в зону АТО на Схід України.
Ми з великою недовірою ставимось до таких дій. І ось чому…
Офіційно церква московського патріархату не засудила анексію Криму, не визнала ДНР, ЛНР терористичними організаціями. Мало того, благословила Гіркіна на війну з Україною. Священики цієї  церкви беруть пряму участь в бойових діях проти наших солдат (дані телебачення каналу «1+1»). В церквах Московського патріархату - на Сході склади зброї терористів. Ряд священиків розповсюджують сепаратистські газети, листівки та багато інших фактів ненависті до всього українського. Ми знаємо, що за церковними канонами в кожній службі є молитва за воїнство, але дуже сумніваємося, що «Московська» церква в цей час думає про Українську армію. Більше того, є навіть випадки, коли церкви Московського патріархату нахабно відмовлялися служити молебень за здоров’я наших вояків.
Отже, на нашу думку, якщо Московська патріархія буде збирати допомогу з довірливих громадян – то вона дістанеться сепаратистам.
У районі вже існує і ефективно працює благодійна організація фонду «Руєвит». І проводити інші сумнівні акції, під крилом недружньої церкви, немає ніякої потреби.
Василь КОНОНЧУК,

волонтер фонду «Руєвит».

Немає коментарів:

Дописати коментар