пʼятницю, 22 серпня 2014 р.

СВЯТКУЄМО ДЕНЬ ПРАПОРА

24 серпня 1991 року відбулося проголошення Акта про Незалежність України і над будинком Верховної Ради замайорів синьо-жовтий прапор.

28 січня 1992 року сесія Верховної Ради України прийняла постанову «Про Державний Прапор України». 
Згідно з Указом президента України від 23 серпня 2004 року в країні започатковано щорічне відзначення Дня Державного прапора.
Державний прапор як символ країни є втіленням національної єдності, честі та гідності, традицій державотворення, історії та сьогодення. Під його знаменом ми йшли до проголошення самостійної України. Під прапором воїни вирушали в похід, з прапором виступали на захист своєї батьківщини.
І сьогодні по всій Україні гордо підніметься прапор Української Держави.
І так буде завжди!
Державний колір в Україні став сьогодні особливо патріотичним.
В даний час в зоні АТО українські військові щодня вступають в боротьбу з російським агресором, який нав’язує нам свій триколор, та після звільнення міст над будівлями знову майорять українські прапори. Під ними український народ на весь світ засвідчив своє прагнення до свободи, єдності, незалежності та гідного життя.
Тож український національний прапор має здатність кликати не тільки на урочисті мітинги і свята, а й на боротьбу за свободу і честь нації. Це наш історичний дух, наша совість і наша незламність, це вічно жива пам’ять і вічна мрія нашого народу до свободи. На синьо-блакитних полотнищах – кров Небесної сотні й бійців Східного фронту.

Тільки за останній рік по всіх населених пунктах району розквітло сотні національних стягів. Агресор навіть не сподівався, що його дії лише згуртували націю й закарбували нашу волю. Більше тисячі жовто-блакитних стягів знялося нинішньої весни лише на вулицях нашого району - дуже багато  жовто-блакитних полотнищ прикрасило міські, вулиці Бережниці, Орв’яниці, Соломіївки, Берестя. В кольори національної символіки вимальовані мости, навіть паркани та будинки наших земляків замайоріли сонце-волошково.

Немає коментарів:

Дописати коментар