четвер, 19 листопада 2020 р.

 


Особливості  передвиборчої  агітації

 

Після висування кандидатів у депутати та на посади голів відповідних ОТГ, в штабах політичних партій «закипіла» робота з виготовлення та розповсюдження інформаційно-агітаційної продукції.

Отримавши свої агітаційні матеріали, заступник голови Дубровицької районної ради Олександр Задорожний та керівник районної організації фізкультурно-спортивного товариства «Колос» Андрій Гриневич (який був кандидатом на посаду голови Дубровицької міської ради ОТГ), оформили відпустки і майже щодня їздили по селах, переконуючи людей голосувати «за» Гриневича та «Свободу».

Кілька факторів, які впливали на вибір особистої агітації від хати до хати:

1. Можливість побачити стан інфраструктури сіл, щоб орієнтуватись, що і де  необхідно зробити;

2. Особисте спілкування з виборцем, адже ми не боїмося дивитись людям в очі, нам не соромно за діяльність депутатів Дубровицької міської та районної рад, тим паче, що й самі, ще чинні депутати і кандидати в депутати приєднувались до поїздок вихідними днями та коли мали час;

3. Відсутність коштів на місцевих платних агітаторів та платну політичну рекламу у місцевих періодичних виданнях, бігборди та сітілайти.

За період передвиборчої агітації ми об’їздили майже усі села Дубровицької ОТГ – від Граней до Велюні і від Зелені до Великого Черемеля, пройшли усіма вуличками міста Дубровиця. Намагались дійти до кожної хати, проте не завжди це вдавалось, через брак часу та віддаленість окремих вулиць та хуторів. Класичне хутірне село – Підлісне (колишня Рудня Бережницька), не всі хати збудовані над дорогою, хати далеченько одна від одної, багато хат на хуторах, і коли йдеш до них, то думаєш, живе там хтось, чи дарма пройдешся, не ефективно витрачаючи час. Не по всіх будинках і подвір’ях видно, що це обійстя має господаря, тому в таких випадках агітматеріали ми не залишали.

Спілкуючись із людьми, чули нарікання на «малу» пенсію, «високі» ціни, що означає нерозуміння виборцем функцій і повноважень депутатів місцевих рад. Чули образи, що всі однакові, до «корита» хочете, хоча за час своєї каденції на посаді заступника голови Дубровицької районної ради не вимагав і не брав хабарів, обурювався, коли пробували залишити якусь «подяку»! Але, як докажеш людям, коли вони «краще» знають…

Розповідали нам виборці, що Задорожний і Гриневич в команді Микульського (це несвідомість чи політична технологія опонентів?), тому доводилось пояснювати, що ми маємо свого кандидата на голову. Багато людей запитували, що ми обіцяємо? Не перестаєш дивуватись наївності нашого виборця,який вкотре готовий вірити у солодкі обіцянки. Таким громадянам ми пояснювали, що нічого не обіцяємо, у нас є конкретна програма дій – обирайте нас, якщо хочете, щоб ми це реалізували.

У Великому Черемелі люди скаржились на відсутність Інтернету, десь на погану якість мобільного зв’язку та доріг. Принагідно підказуємо голові громади та новообраним депутатам, що в селах Сварицевичі та Залужжя необхідно піщані вулиці зробити, хоча б щебеневими, адже по піску важко пересуватися, а в Лісовому, після дощів, дорога від церкви до лісу, перетворюється на суцільну калюжу. До речі, було кілька дощових та післядощових днів, коли ми для зручності та для збереження здоров’я взували… чоботи.

Є села, в яких чи не половина хат пустують (Кураш, Грані, Загребля, Шахи, Залішани), а є села, що розбудовуються, завдячуючи близьким до цих сіл покладам бурштину.

Були випадки, коли виборець прямо пропонував проголосувати за тебе, коли купиш пляшку горілки чи даси 100 грн.! Це ознака низької відповідальності за свій вибір, та доведення олігархами пересічного українця до фізичної і моральної убогості та злиднів.

Загалом враження від поїздок по селах позитивні, у Залужжі серед села бігають білки, а в напрямку на Великі Озера дорогу перестрибували козулі, дуже мальовничі села Озерськ, Острівці та Порубка з своєрідним поєднанням водних об’єктів та лісу.

Ми провели чесну виборчу кампанію, не забирали агіток інших кандидатів, не «поливали брудом» опонентів, не обманювали виборця, не використовували адміністративний ресурс.

Результатом виборів не задоволені, хоч і маємо трьох депутатів-свободівців у Дубровицькій ОТГ (особисто я став депутатом Сарненської районної ради), адже хочеться не просто бути депутатом, а мати свою більшість та впливати на прийняття рішень в радах. Але, як то кажуть, «на все воля виборця».

Принагідно, дякуємо усім, хто прийшов на вибори, та тим, хто нас підтримав.

З повагою, Олександр Задорожний.

На фото свободівські кандидати в Озерську.

 






краса – на відстані руки

Талановита Наталія Ярмошевич разом з донькою Боженою також радували користувачів соцмереж в той час, коли більшість з нас були вдома, на самоізоляції. Наталія Володимирівна започаткувала рубрику «Бард-карантин». Періодично вона дарувала глядачам гарну тематичну пісню і щирі слова добра і позитиву. Про свою творчість виконавиця отримувала гарні відгуки глядачів.

 

Талановита Алла Кот радує користувачів соцмереж не лише  віршами, а й піснями. У часи карантину так приємно було слухати у її виконанні ліричні пісні про маму, жіночу долю, Україну та любов. Гарний голос передала ця творча жінка і своїм дітям.




Немає коментарів:

Дописати коментар