четвер, 19 листопада 2020 р.

 


Відданість обраному шляху

 

Вражає невичерпний запал, феноменальна працелюбність, рішучість, і водночас, жіночність Валентини Кіндратівни Томілович, заступника директора з бібліотечного обслуговування дітей, аматорки сцени, яка за покликанням серця присвячує своє дозвілля мистецтву, намагається реалізувати себе як особистість через творчість, учасниця хорового колективу «Родослав».

 

Валентина Кіндратівна доброзичлива, справедлива, вимоглива, готова в будь-яку хвилину підтримати творчу ідею і стати на перешкоді несправедливості. Понад сорок років її життя віддане районній бібліотеці для дітей. Із сотень професій обрала саме професію бібліотекаря. Закінчила Рівненський державний гуманітарний університет, бібліотечний факультет. Любов до книги, до читання захопили та надихнули її на здобуття професії. Вона не уявляє себе без книг, окремо від бібліотеки, від спілкування з читачами, від бажання – дарувати людям радість.

З давніх-давен повелося, що вогонь, вогнище повинна підтримувати жінка. Мабуть тому, в бібліотеках працюють в основному жінки, які бережуть духовне тепло, яке потрібне людям. Валентина Кіндратівна своїм ентузіазмом, любов’ю до друкованого слова виховала не одне покоління освічених людей, вона як стимулятор читацького інтересу, і добрий порадник. Це справжній лідер, який надихає своїх колег на працю з максимальною самовіддачею, допомагає книзі знайти дорогу до серця читачів, а читач для бібліотеки – завжди дорогий і шанований гість. І коли він приходить до бібліотеки, бібліотекар віддає йому свою мудрість і силу знань. Він як лоцман у книжковому морі, що упевнено веде свій корабель у чудову країну знань. Це так важливо – підібрати ключ до дитячих сердець, зробити так, щоб кожне відвідування в бібліотеку стало мандрівкою в казку, в далекі, таємничі світи.

Що приваблює і викликає захоплення у цій людині? Молодість душі, вишуканість, елегантність, ентузіазм, наполегливість у справах, ініціативність, вміння працювати у колективі та вирішувати проблеми, інноваційність і креативність, почуття обов΄язку і відповідальності, які складають концепцію успіху справи, якою займається Валентина Кіндратівна. На сьогодні дитяча бібліотека – це потужне інформаційне середовище, здатне задовільнити потреби найвибагливішого користувача. Дитяча бібліотека – оазис спілкування, місце, де можна знайти застосування здібностям дітей, або отримати психологічну і моральну підтримку. Повсякденна копітка діяльність на відповідальній посаді вимагає від Валентини Кіндратівни повної відданості справі, наполегливості, подолання труднощів, високого професіоналізму. Вона компетентна, вимоглива, енергійна, в міру сувора і водночас чуйна, уважна, взірець справжнього виконання професійних обов΄язків та активної життєвої позиції, берегиня своєї родини.

Валентина Кіндратівна шанована, успішна та щаслива людина. Багато хороших справ на рахунку цієї чудової жінки. За багато років здійснила вагомий внесок у відродження культури, бібліотечної справи в районі. Під її керівництвом в районі відбуваються районні конкурси дитячої творчості, участь у Всеукраїнських конкурсах «Книгоманія», «Творчі канікули», «Лідер читання» та ін.

В світі любові, добра, як щаслива мама, виховала прекрасну доньку Вікторію, яка працює лікарем. Колеги радіють за неї, цінують та дякують за самовідданість професії й багаторічний досвід. Хай душа Ваша завжди наповнюється натхненням і творчими силами. Бажаємо нових вагомих здобутків, оптимізму в завтрашньому дні.

 

Марія РОМАШ, директор Дубровицької ЦСПШБ.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар