пʼятницю, 6 листопада 2020 р.

 







Місцеві вибори: добірка витівок на виборчих дільницях

 

Соціальна дистанція, вхід в масках на дільницю, чотири бюлетені, в яких треба було розібратись, як та за кого голосувати, опитування від Президента – такими були реалії дня виборів. А ще цьогорічне волевиявлення відзначилось куцою присутністю голосувальників. На Дубровиччині явка становила 38,60%, що на кілька відсотків більше від середнього показника по країні – 36,98%. Та курйозів на виборчих дільницях не бракувало. Вже на ранок наступного дня після голосування вони заполонили соцмережі. Тож традиційно публікуємо підбірку цікавих моментів.

 

Не виявилось достойних

У Кураші виборець проголосував тільки за голову, а решту бюлетенів порвав. Своє невдоволення запропонованими кандидатами у такий же спосіб виявила і місцева  жителька Крупового.

 

Емоційний спостерігач

У Луцьку спостерігач викинувся із вікна, як тільки на виборчій дільниці почали підрахунок голосів. Очевидці пишуть – причини не відомі, та хлопцю пощастило – стрибав із першого поверху будівлі.

 

Сила є, сокиру треба!

Справжній «майстер-клас» із процедури гасіння бюлетенів показали у селищі Аули, що на Дніпропетровщині. Там вирішили не мучитися з ножицями і «загасити» невикористані бюлетені за допомогою сокири. Місцеві подейкують, це вже традиція.

 

Каструля, та не для борщу

Історія, яка повторюється з виборів у вибори, цього разу сталася в Дніпрі. Там для п’яти тисяч бюлетенів видали занадто маленькі сейфи для зберігання. Голова виборчої комісії звернулася до старших колег з проханням допомогти, вони лиш розвели руками. Тоді члени комісії вирішили все ж діяти за протоколом, за ним бюлетені повинні зберігатися у вогнетривких ємностях, тому для цієї місії взяли каструлі зі шкільної їдальні. Їх опечатали в присутності правоохоронців і помістили до спеціальної кімнати разом із сейфом, їх охороняла поліція.

 

Не тільки люди обирають місцеву владу

У селі Гарбузівка Сумської області на території ДВК помітили козу, яка сумлінно чекала власника, поки той голосував. У Орв’яниці на дільниці за процесом волевиявлення спостерігав і чорний котик.

Голова ДВК прийшов на роботу п’яним

На яку саме дільницю на Хмельниччині прийшов п’яний голова дільничної виборчої комісії, у поліції не розсекретили. Проте огляд в медичному закладі показав наявність 2,8 проміле алкоголю в крові чоловіка, а це, між іншим, важкий ступінь алкогольного сп’яніння. На голову дільниці склали адмінпротокол, і тепер він повинен буде сплатити штраф (від 51 до 85 грн.).

Конфлікт з ароматом кави

Один з кандидатів на виборчій дільниці в Ірпені облив кавою спостерігача. Сталося це після того, як спостерігач зробив зауваження про агітацію на дільниці. До розбірок долучився й інший кандидат у депутати в облраду. Суперечка переросла у бійку, а рознімати чоловіків довелося іншим виборцям.

 

Фейкова виборча дільниця

На Сумщині у селі Соснівка у день виборів працювала незаконна дільнична комісія, яка організовувала голосування до сільської ради громади. Чому? Бо ця сільрада відмовлялася входити до складу ОТГ.

Діяла фейкова дільниця під ідентичним номером, як і справжня ДВК. Бюлетені «члени» надрукували самостійно. А виборців закликали музикою. Люди йшли на самопроголошену виборчу дільницю. Натомість на офіційній була дуже низька явка, адже та була розташована в глибині села, біля неї нічого не відбувалось, отож виборці не знали, що насправді туди треба  було завітати і проголосувати.

 

Ліпили з того,

що було

Облетіло мережу й фото хендмейд кабінок для голосування у Житомирі. Їх конструювали зі стільчиків, ганчірок, килимів, драбин та тренажерів. Ще одна кабінка була у вигляді ширми  лялькового театру. А все через те, що місцеві підрядники не забезпечили виборчі дільниці нормальними кабінками, тому члени комісії зробили їх з того, що було під рукою.

 

Динозаври кликали людей на вибори

У Херсоні люди, переодягнені у динозаврів, вийшли на вулиці, щоб закликати людей на вибори. Ймовірно, це була форма прихованої агітації. Адже раніше кандидат у мери Ігор Колихаєв перед виборами піарився на безкоштовному парку динозаврів.

 

На дільницю –  у протигазі

А у Харкові на виборчу дільницю один старший чоловік прийшов у протигазі та рукавичках. Коронавірус у такій амуніції точно не страшний.

 

Голос за Путіна

Традиційно деякі виборці прийшли на дільниці, щоб зіпсувати свій бюлетень. Креативили вони й з анкетами всеукраїнського опитування Зеленського. Нецензурними висловлюваннями та непристойними малюнками голосувальники висловлювали свою позицію. А дехто взагалі хотів бачити серед кандидатів Путіна. Так, у Чернігові виборець зіпсував бюлетень, дописавши в нього партію «Единая Россия» і прізвище президента РФ. «Вата головного мозку, що тут сказати», –  прокоментував це кандидат в депутати Чернігівської міської ради Ігор Полуян.

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар