пʼятницю, 6 листопада 2020 р.

 


НА ОДНУ ВАКАНСІЮ 19 БЕЗРОБІТНИХ

 

Основним завданням соціальної держави є надання соціальної допомоги тим громадянам, які з незалежних від них обставин не можуть забезпечити достатній рівень життя для себе і своєї сім’ї.

Це свято і працівників державної служби зайнятості, які надають комплекс соціальних послуг безробітним та роботодавцям.

Упродовж січня-вересня  2020 року послугами Дубровицької районної філії Рівненського обласного центру зайнятості  скористалися 3 239 осіб, в т.ч. 1 502 зареєстрованих безробітних.

Всього за цей період, за сприяння районної філії, працевлаштовано 956 осіб, в т.ч. 375 зареєстрованих безробітних.

На нові робочі місця із здійсненням компенсації витрат роботодавцю у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування працевлаштовано 12 безробітних, у тому числі 6 осіб з числа недостатньо конкурентоспроможних на ринку праці та 6 осіб, які працевлаштовані на нові робочі місця в пріоритетних видах економічної діяльності.

За направленням служби зайнятості професійне навчання проходили 268 осіб з числа безробітних.

На громадських роботах працювали 22 безробітних, у інших роботах тимчасового характеру взяли участь 318 осіб.

301 роботодавець поінформував районну філію про наявність 1 014 вакансій. Районною філією укомплектовано 941 вакансію.

Роботодавці Дубровиччини активно користуються послугами служби зайнятості. З метою збереження робочих місць та запобігання зростання безробіття, роботодавцям району та фізичним особам-підприємцям надавалась допомога по частковому безробіттю на період дії карантину. Дубровицькою районною філією Рівненського обласного центру зайнятості була надана допомога по частковому безробіттю 45 роботодавцям для 150 найманих працівників та 131 ФОП, що дозволило зберегти чималу кількість робочих місць.

Станом на 1 жовтня 2020 року кількість зареєстрованих безробітних в районній  філії становила 648, що на 124 безробітних більше, порівняно з аналогічною датою 2019 року.

З числа безробітних: 353 особи (54,5%) становили жінки, 218 осіб (33,7 %) – молодь у віці до 35 років, 489 осіб (75,5 %) – особи, які проживають у сільській місцевості.

На початок жовтня 2020 року 500 осіб отримували допомогу по безробіттю. Це на 18,2 %, або на 77 отримувачів більше, ніж на  початок жовтня минулого року. Середній розмір допомоги по безробіттю у вересні 2020 року становив 2 343,29 грн. Кількість вакансій у базі даних районної філії, станом на 1 жовтня 2020  року, становила 34 одиниці. У середньому на 1 вакансію претендувало 19 безробітних.

Щороку служба зайнятості модернізується, розвивається, підтримує сучасні тенденції з розвитку електронного урядування, дбає про постійне вдосконалення соціального захисту українських громадян від безробіття. Активно впроваджуються в роботі нові електронні сервіси з надання послуг громадянам та роботодавцям з використанням інтернет-технологій: «Електронний кабінет шукача роботи», «Електронний кабінет роботодавця», «Електронна черга реєстрації», «Освітній портал Державної служби зайнятості» тощо.

Напередодні Дня працівника соціальної сфери хочеться привітати колег з професійним святом та побажати вам творчого натхнення, здійснення всіх ваших задумів і мрій. Нехай ваша компетентність, працьовитість, душевне тепло і надалі служитимуть людям, а свято принесе усвідомлення своєї причетності до великої справи соціального захисту людини.

 

Олексій БУГРИНЕЦЬ, заступник директора Дубровицької філії ЦЗ.

Немає коментарів:

Дописати коментар