четвер, 5 листопада 2020 р.

 

Система соціального захисту охоплює практично всі сфери суспільного життя

 

І саме через призму професійних і людських якостей її працівників громадяни оцінюють авторитет влади, рівень турботи держави про людину. Однією з установ цієї системи і є управління соціального захисту населення Дубровицької райдержадміністрації.

Наше свято у переліку знаменних дат та професійних свят України особливе, тому що уособлює державну та людську турботу, добро, милосердя, свідчення високої оцінки ролі працівників, які щоденно опікуються забезпеченням державних гарантій соціального захисту населення та проблемами, які стосуються практично кожного нашого співвітчизника.

Служіння обраній справі, почуття обов’язку, доброта, чуйність та щедрість душі приносять їм заслужену людську шану і повагу.

Управління соціального захисту населення - це установа, до якої найчастіше звертаються люди, щоб вирішити свої життєво важливі проблеми, зокрема, пенсіонери, люди з обмеженими можливостями, сироти, безробітні, немічні і самотні громадяни. І наскільки сумлінно виконують службові й посадові обов’язки працівники нашої державної структури, залежить не лише добробут, але й здоров’я громадян, причому різних вікових груп, починаючи від новонароджених до пенсіонерів. З цією соціальною сферою пов’язана практично кожна якщо не сім’я, то родина.

Сьогодні в управлінні соціального захисту населення Дубровицької райдержадміністрації працює 36 працівників. Вони дарують людям надію на краще, вчасно подають руку допомоги тим, хто цього потребує, вміють уважно вислухати, розрадити і допомогти у скрутних життєвих обставинах. Для багатьох з них слова Івана Франка – «Життя людини до тих пір має цінність, поки людина може допомагати іншим» –стали сенсом життя.

Спеціалістами управління соціального захисту населення району  проводиться робота з реалізації заходів, спрямованих на підвищення рівня життя населення, шляхом призначення субсидій, надання  пільг, медико-соціальної реабілітації, зайнятості, організації виплати заробітної плати мобілізованим працівникам, реєстрація та надання допомог внутрішньо переміщеним особам, надання допомог учасникам АТО, оплати та безпеки праці, трудових відносин, призначення державних соціальних допомог сім’ям з дітьми та малозабезпеченим сім’ям, компенсацій постраждалим внаслідок аварії на ЧАЕС і їх оздоровлення, забезпечення інвалідів технічними засобами реабілітації, збільшення рівня зайнятості та удосконалення системи надання соціальних послуг соціально незахищеним верствам населення.

В управлінні на належному рівні налагоджена робота зі зверненнями громадян. Забезпечується кваліфікований, об’єктивний і своєчасний їх розгляд з метою оперативного вирішення порушених питань, задоволення законних вимог заявників.

Вся ця тяжка робота щодо найважливіших і відповідальних завдань державної підтримки і соціального захисту громадян, заснованих на принципах індивідуального підходу до кожної людини, покладена на плечі працівників управління.

Їхня цілеспрямована, самовіддана праця, доброта, чуйність та щедрість душі допомагають людям долати труднощі, несуть величезний заряд енергії, добра і милосердя.

Виконання цієї місії не можливе без доброти, такту, а часом і самозречення. Завдяки праці соціального працівника і самовіддачі нам є чим гордитися, адже праця соціального працівника завжди була і залишається однією з найблагородніших в світі.

Користуючись нагодою, вітаю своїх колег та всіх працівників соціальної сфери району з професійним святом.

У цей день слова глибокої поваги та вдячності адресуються всім, хто причетний до цієї надзвичайно важливої для суспільства справи, хто повсякденно опікується життєвими потребами громадян, забезпечує їм соціальний захист і державну підтримку.

Особливо  хочеться привітати ветеранів соціальної сфери! Низький уклін вам за вірність обраній справі, милосердя і щедрість душі! Щиро бажаємо вам міцного здоров’я, миру, наснаги, тепла, родинного благополуччя й достатку.

Бажаю всім терпіння і милосердя. Хай вам Бог посилає всім міцного здоров’я, мудрості та витримки у нелегкій, але такій необхідній для людей справі.

Хай нашими спільними зусиллями та плідною працею і надалі будується щасливе майбутнє України, добробут та гідне життя людей.

Валентин Буткевич, начальник управління.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар