пʼятницю, 27 листопада 2020 р.

 



Світ захоплень дубровичанок

 

Зайняти дитину чимось цікавим та корисним вдома – справжній виклик для батьків. Пазли складені, розмальовки розфарбовані, всі іграшки нагодовані та поліковані… А фраза «Мені нуудноо» не перестає звучати. Напевно, подібна ситуація знайома багатьом мамам і татам. Аліна Чирук разом з мамою Оксаною вирішили трішки допомогти батькам і «розфарбувати» життя та навчання малюків новими барвами. Так народилось сімейне захоплення зі створення розвиваючих ігор.

 

Аліні – 19-ть. Народилась та навчалась вона в Дубровиці. Після закінчення НВК, вступила до київського вишу, де нині здобуває фах перекладача. А ще має творчу віддушину – залюблена у фото. Ловить на свою камеру щасливі моменти, щирі емоції та прекрасні краєвиди.

«Моє хобі з дев’ятого класу переросло вже в повноцінну роботу, – розповідає дівчина. – А почалось все з одного дня на відпочинку, коли я побачила перед собою таку картину: на березі моря під час заходу сонця одна мама фотографувала донечку, яка в той момент робила гімнастичні елементи. Це було неймовірно гарно. І відтоді я вирішила, що хочу спробувати себе саме у фотографії. Я полюбила свою справу, обожнюю знаходити теплий контакт зі своїми клієнтами, а особливо з дітками».

Історія нового захоплення по-своєму теж особлива, каже Аліна. Донька з мамою задумали створити щось разом – справу, яка була б не тільки цікавою, але й корисною. Так з’явився їхній «Розумний малюк», де вони власними руками творять яскраві розвиваючі ігри для малечі. Для сім’ї це не конвеєрне виробництво, а заняття, яке вони люблять і в яке вкладають душу.

«Ініціатором була саме мама. І з того моменту, як вона запропонувала, очі загорілися в обох. Перед створенням гри ми придумуємо концепцію, головну ідею. Далі переходимо до її втілення та дизайну. Це найцікавіша частина. У свої вироби обов’язково додаємо любові, без неї ніяк. І робимо все для того, аби дітки отримували задоволення не лише від зовнішнього вигляду гри, але й від процесу.

Про користь ігор можна говорити довго. Основна ціль – це розвиток дрібної моторики. Також в малечі прекрасно розвивається креативне та логічне мислення, дітки пізнають світ, вивчають тварин, рослини, їжу... Для старших ми робимо ігри з алфавітом та цифрами. Не забуваємо про кольори та фігури. Насправді тем нереально багато. Наприклад, згадуєш про частини тіла, приходить ідея створити календар для чищення зубів, де протягом тижня у відповідний день потрібно прикріпити наліпку зубчика. Так в малюка формується звичка. Ігри друкуємо на фотопапері, який потім ламінується плівкою. Це супер зручно, адже в такому випадку їм  зовсім не страшні ніякі зовнішні подразники: рідина, жирна їжа, фломастери тощо. Все легенько усувається вологим рушничком або серветкою».

Процес фантазування неабияк захоплює майстринь. Тож в найближчих планах – ще більше рости, працювати і креативити. Був би час і сили, а натхнення завжди є завдяки посмішкам дітлахів.

Леся кондратик.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар