пʼятницю, 27 листопада 2020 р.

АДМІНРЕФОРМА ТОРКНЕТЬСЯ ЛЮДСЬКИХ ДОЛЬ


 

Ну що ж, друзі, от по суті і нема Дубровицького району. Ви знаєте, що тепер у час хвороби воно вже якось не так і пече душу.Буде Дубровиця, будемо і ми.

Але адмінреформа це не лише зміни в територіальному устрої, вона  проїдеться і по долях людей. Чому ?

Адже ліквідовуються структури, які були підпорядковані району, натомість будуть створені інші.

А які інші? В якій кількості штатних одиниць? Поки що, не зрозуміло. Хочу відразу наголосити, що це процес всеукраїнський. Це придумали не Олександр Гузич, не Микола Кухарець і не голови ОТГ. Все йде, як кажуть, зверху. Підрозділи РДА вже отримали попередження про ліквідацію, а отже люди розписалися, що повідомлені про те, що через два місяці їх доля буде вирішуватися по-новому. Ніхто достеменно поки що  не знає як. Це неприємно, складно, боляче. Людей держава поставила перед невизначеністю.

Наприклад,Кабінет Міністрів ліквідував Державну соціальну службу, врегулювавши таким чином механізм утворення Національної соціальної сервісної служби України.

Відповідний проєкт постанови «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 26 серпня 2020 р. № 783» ухвалено на засіданні уряду в середу, 4 листопада, без обговорення.

У пояснювальній записці до проєкту постанови зазначається, що документом передбачається врегулювання питання щодо зміни механізму утворення Національної соціальної сервісної служби України, а саме – шляхом ліквідації Державної соціальної служби України.

Нещодавно працівники Дубровицького районного територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) із занепокоєнням зустрічалися з керівництвом РДА щодо питання реорганізації. На зустрічі йшлося про те, що люди попередженні про вивільнення. І у кожного є вагома причина, щоб залишитися на роботі. За кожним – сім’я, діти, великий стаж або ж ще працювати і працювати. Робота потрібна всім! І послуги, які надає терцентр, потрібні  у суспільстві.

Які перетворення на місці матиме цей напрямок – поживемо-побачимо. Хвилювання щодо подальшої роботи є у всіх працівників терцентру. І нам в редакцію телефонують підопічні і перепитують, чи ходитимуть до них соціальні робітники? Якось вагони у нашій державі поїхали трішки вперед від паровоза.

Зміни торкнуться не лише соціального захисту, а й інших напрямків життєдільності громади.

І дуже багато людей тепер хвилюється, що вони робитимуть через два місяці (вже й менше), чи будуть працевлаштовані чи ні. Адмінреформа будуватиметься на долях пересічних людей.

Люба Клімчук.

 

ЯК ВИГЛЯДАТИМЕ НОВООБРАНА РІВНЕНСЬКА ОБЛАСНА РАДА

 

6 листопада Рівненська обласна територіально-виборча комісія оприлюднила результати остаточного підрахунку голосів виборців. За цими результатами, в Рівненську облраду проходять 7 партій. А партії «ОПЗЖ» для проходження в раду не вистачило одного голосу.

Остаточний підрахунок показав, що 5 відсотків набрали 7 партій:

 

                Назва партії                         К-ть голосів                          Відсоток від          К-ть                                                                                          виборців                          голосів виборців    мандатів

Європейська солідарність                           57 590                                    18,8695                  14

Слуга народу                                   47 905                                    15,6962                  12

За майбутнє                                    35 105                                    11,5022                  9

Батьківщина                                     33 064                                    10,8335                  9

Сила і честь                                     31 305                                    10,2571                  8

РПЛ                                                    24 057                                    7,8823                    6

Свобода                                           22 602                                    7,4056                    6

ОПЗЖ                                                                                              4,9999                    –

Голос                                                                                              4,8433                    –

Пропозиція                                                                                   3,9574                    –

АПУ                                                                                                  2,3781                    –

Наш край                                                                                        1,3729                    –             

Разом                                                251                                         628                         64

 

Нагадуємо, раніше було відомо, що, за результатами паралельного підрахунку голосів, який зробили в обласній партії «Європейської Солідарності», в Рівненську обласну раду проходять 8 партій.

Однак остаточний перерахунок показав, що партії «ОПЗЖ» не вистачило для цього одного голосу виборців.

«ОПЗЖ» вимагала в суді перерахунку голосів. Однак суд залишив справу без розгляду.

Тож, згідно з підрахунком ТВК, депутатами Рівненської облради стають:

«Європейська солідарність»: Віталій Гайдукевич, Олена Корень, Олександр Дехтярчук, Василь Яніцький, Світлана Богатирчук-Кривко, Федір Мисюра, Андрій Сорока, Олександр Набочук, Владислав Сухляк, Сергій Кондрачук, Катерина Самардак, Андрій Усач, Сергій Кокорський, Ярослава Острожчук.

«Слуга народу»: Андрій Карауш, Віктор Красовський, Людмила Мариніна, Андрій Бурачик, Роман Шустик, Юлія Шигорева,Олександр Коваль, Сергій Подолін, Юрій Ліпський, Анатолій Грисюк, Олег Стратюк, Володимир Рашовський.

«За майбутнє»: Ігор Ясенюк, Іван Калюта, Володимир Чайка, Валерій Редько, Вікторія Опанасюк, Андрій Пехотін, Руслана Потапчук-Чернєнкова, Віктор Щербачук, Руслан Потапчук.

«Батьківщина»: Микола Кучерук, Олександр Ткач, Алла Черній, Микола Добриднік, Василь Кльоп, Роман Руденко, Руслана Конощук, Микола Драганчук, Світлана Левицька.

«Сила і честь»: Олександр Данильчук, Сергій Шевчук, Віталій Сухович, Анатолій Остапчук, Микола Мельник, Віталій Ундір, Лілія Драпчинська, Катерина Макарчук.

«Радикальна партія Ляшка»: Оксана Лозова, Сергій Женевський, Сергій Свисталюк, Роман Стасюк, Юлія Назарчук, Юрій Білик.

«Свобода»: Володимир Валявка, Олексій Бучинський, Юрій Осіпчук, Ольга Шустік, Аліна Янчук, Володимир Ткачук.

  

Немає коментарів:

Дописати коментар