пʼятницю, 27 листопада 2020 р.

 

Як буде працювати лікарня?

В даний час забезпечення надійної роботи лікарні в зв’язку з пандемією стоїть чи не на першому місці серед проблем громади. Чи все там добре? На жаль, ні. В районі є дві найбільші бюджетні галузі – освіта та медицина. Зарплата їх працівників фінансується з державного бюджету, а комунальні послуги та енергоносії – з місцевого. На комунальні послуги та енергоносії на 2020 рік на освіту кошти були виділені на цілий рік, а на медицину – тільки на перший квартал. Депутатів тоді переконали,  що з квітня всі витрати на медицину буде фінансувати Національна служба  здоров’я України. Це виялось брехнею, бо комунальні послуги та енергоносії медицини, як і освіти, мав фінансувати місцевий бюджет. Як результат, на сьогодні в освіті по цих витратах є 560 тис. грн. економії, а в медицині – не вистачає до кінця року 400 тис. грн. Цю економію та кошти освіта не заробила, а вона виникла через карантин, і це – кошти районного бюджету. Тому на сесії і виникло питання відновити справедливість, і частину цієї економії направити для забезпечення роботи лікарні. Тим більше, що керівник освіти запевнила, що в освіті заготовленого палива вистачить до кінця року. Через відсутность фінансування лікарня вже відключила гаряче водопостачання. На жаль, депутати чомусь цю пропозицію не підтримали, що важко зрозуміти, нагадаю, що саме рада в свій час забрала лікарню з управління адміністрації. Як буде працювати лікарня без фінансування і без тепла в час пандемії, чомусь депутатів не цікавить. Ще більш незрозуміло, що цю пропозицію не підтримало керівництво ради (голова та заступник), в управлінні якої зараз перебуває лікарня. А присутній на сесії голова райдержадміністрації просто промовчав. В результаті зміни до бюджету району не були проголосовані, а оскільки ця економія іде по захищеній статті бюджету, то, скоріше всього, вони не будуть використані. Як кажуть: «І сам не гам, і комусь не дам». Ось такий «подарунок» депутатів на закінчення своєї каденції. Ганьба.

 

Результати голосування за пропозицію дофінансування лікарні.

РІШЕННЯ НЕ ПРИЙНЯТО

За – 9, проти – 3, утримались – 10.

ПП «Воля»: Берестень М.І. – відсутній, Богельський І.В. – відсутній, Гузич О.М. – (не голосував), Перепелиця В.О. – утримався, Рудий С.О. – відсутній, Юзьків В.Я. – утримався.

ВО «Свобода»: Воробей В.С. – утримався,  Задорожний О.Г. – утримався, Лавор О.В. – утримався.

БПП «Солідарність»: Грицюк В.М. – утримався, Жовклий В.М. – відсутній, Киркевич С.В. – відсутній, Охмак С.В. – відсутня, Полюхович О.М. – проти, Скумін М.М. – утрималася, Стасюк Н.І. – проти, Чудінович Г.І. – утримався, Яковець М.П. – відсутній, Яцута Н.П. – за.

ПП «УКРОП»: Дубинець П.М. – за, Правник С.Л. – за.

Радикальна партія О.Ляшка: Краглевич О.В. – відсутня, Красько В.І. – відсутній, Пінчук Г.П. – за.

Народна партія: Кухарець М.М. – утримався, Мунько Г.Й. – за, Чудік С.Г. – за, Шанько О.М. – відсутній, Шах Г.П. – за.

ВО «Батьківщина»: Лосік Ю.Є. – відсутній, Петровець В.В. - утримався, Петрушко С.С. – за, Рожко С.М. – проти, Шевело Ю.В. – за.

Григорій Шах, депутат районної ради.

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар