четвер, 30 квітня 2015 р.

Музика, що зцілює душу й тіло
Всі знають, що музика лікує душу, однак більшість навіть не уявляє, що вона зцілює ще й тіло. Звісно, це звучить трохи фантастично, особливо для тих людей, які не мали з цим справу особисто. Однак десятки вражаючих історій запевняють, що місце для чудес є й в нашому реальному житті. А все завдяки психологу Віктору Гаврилюку, який розробив власну методику фізичної та психологічної реабілітації. Вона полягає у накладанні на музику високих частот. Ці частоти не розпізнає людське вухо, однак саме  вони активізують пам’ять ДНК та відновлюють вроджені сили, що допомагають здолати набуті хвороби. Адже людина зазвичай народжується здоровою, а недуги набуває згодом. Детальніше про цю терапію нам розповіла учениця психолога Ольга ФЕСЯНОВА. До того ж вона планує організувати в Дубровиці реабілітацію бійців АТО за такою методикою.


Два місяці тому до Дубровиці приїжджав Віктор Гаврилюк. Ви організовували його зустріч та презентацію звукорезонансної терапії. Розкажіть про враження Віктора Михайловича від дубровичан та про емоції людей від терапії.
Люди, які знайшли час прийти на презентацію терапії в Будинок культури, повертались звідти сповненими сил та енергії, позитивних вражень, а ті, хто ще й наважились спробувати її на собі  – відновили гармонійний психологічний стан, нормалізували роботу всіх систем організму.
Презентацію я організовувала для того, щоб дати людям можливість безкоштовно відчути результат звукорезонансної терапії, але основною метою було відкриття реабілітаційного центру в нашому районі, де б усі могли відновлювати здоров’я завдяки омолодженню організму, шляхом активізації стовбурової клітини. Працюючи з дубровичанами, і я, і Віктор Михайлович були приємно вражені, наскільки хороші, відкриті і щирі тут люди, завжди готові підтримати теплим словом. Допомагати відновлювати здоров’я та ставати щасливішими їм ‒ одне задоволення.
Як вийшло так, що Ви почали не тільки цікавитись, але й застосовувати на практиці ось таку нетрадиційну медицину?
Нетрадиційною медициною почала цікавитись давно. Вивчаючи курс клінічного психолога, я переконувалась у взаємозв’язку фізичних недуг з психологічними. З часом прийшла до висновку, що вилікувати тіло, не вилікувавши душу, практично не можливо. Відвідавши семінари Віктора Михайловича Гаврилюка, зрозуміла, що це саме та сфера, якою хочу займатись, оскільки метод звукорезонансної терапії поєднує в собі реабілітацію одночасно і душі, і тіла. Найбільш переконливим аргументом ефективності даного методу стала його екологічність, так ми називаємо в психології те, що впливає лише позитивно на людину, що не може завдати абсолютно ніякої шкоди.
Перші результати звукорезонансної терапії відчула на собі одразу ж під час семінару Віктора Михайловича, оскільки сама страждала сколіозом, остеохондрозом, зміщенням дисків після аварії.  Через слабку імунну систему раніше хворіла не лише всю зиму, а й більшу частину осені та весни, а тепер весь рік живу без температури та нежитю. Завдяки терапії позбулась дискинезії жовчновивідних шляхів, очистила нирки від піску, поборола проблеми в жіночій сфері, завагітніла, виносила та народила повноцінного здорового сина.
Тобто подібна методика корисна й для вагітних?
Безумовно. Особисто займалась звукорезонансними тренінгами всю свою вагітність і почувала себе набагато краще, ніж в звичному фізіологічному стані. Постійний прилив сил та енергії, бадьорість, витривалість і ніяких хвороб та ускладнень. Встигала ще й паралельно вчитись, здавати екзамени, писати дипломну, яку захищала за два тижні до родів. Самі роди теж пройшли дуже благополучно і для мене, і для дитини. Переоцінити важливість звукорезонансної терапії для післяпологової реабілітації просто неможливо. якщо зазвичай організм жінки відновлюється не швидше, ніж за два місяці, то мій справився за неповних три тижні. Синові дотепер включаю диск, коли він засинає, і як результат ‒ наявність повноцінного здоров’я без коліків, алергій та запальних процесів, швидкий та повноцінний фізичний та інтелектуальний розвиток.
Як відбувається сам процес терапії?
Людина приходить до мене.  Хтось розказує про свої проблеми, хтось ні. Є люди, які просто не хочуть ділитись. Для терапії це не важливо.  Я вставляю диск в комп’ютер, запускаю його. Людина стає, оскільки  потрібно, щоб хребет був рівний і вільно циркулювала кров по організму. Ставить ноги на ширині плечей, розслабляється. Немає ніякого ні навіювання, ні гіпнозу, ні трансу.  Людина залишається при повній свідомості, просто старається ні про що не думати, або ж уявляти щось хороше.
Зараз Ви практикуєте в Дубровиці. З якими проблемами найчастіше звертаються до Вас люди?
За два місяці моєї роботи на собі відчули ефективність звукорезонансної терапії близько 30 людей, більшість з яких звертається з проблемою остеохондрозу та артриту, жовчнокам’яною хворобою, з порушеннями серцево-судинної та нервової систем. Є випадки звернень з міжхребцевою грижею, фіброміомою, мастопатією, цирозом печінки, енцифалопатією. В усіх випадках терапіє дає свій позитивний результат. В людей відновлюється нервова система (стають спокійніші, більш врівноважені, зникає безсоння, судороги, нервовий тик, відчувають прилив сил), кровоносна система (зникає задишка, спазми судин головного мозку, відновлюється кровообіг кінцівок та всього організму), прочищаються жовчні канали, виводяться солі та токсини з організму, вимивається пісок та камінчики, розробляється опорно-руховий апарат.
А ось скільки треба пройти сеансів, щоб досягти позитивного результату?
Все залежить від віку, оскільки з часом змінюється кількість стовбурових клітин. З маленькою дитиною можна зробити це за 1-2 заняття, з людиною до 30 за 5-6 сеансів, від 30 до 60 за 10, максимум за 15 занять. А ось від 60 років стовбурових клітин майже не залишається, тому й результат мало можливий. Хоча бувають й винятки. Найбільше  мене вразив результат досягнутий з жіночкою 72 років, з якою займалась в неї дома, адже їй було важко ходити. Вона скаржилась на постійні болі в ногах, попереку, через які не могла ні спати, ні щось робити, та коли я прийшла проводити четверте заняття, застала її за рубанням дров, після п’ятого ‒ пацієнтка забула про нічні незручності і насолоджувалась спокійним сном, хоча до цього перепробувала і різноманітні масажі, і лежала в лікарні, і проколола декілька курсів дорогих ліків, які не дали абсолютно ніякого результату.

Які ще були випадки покращення здоров’я?
В однієї жіночки 55 років зникла застаріла шестилітня  кіста на коліні розміром з добрий кулак. До занять їй важко було самій взуватись, а на заняттях вона ставала практично на місток. Декілька жінок відмічали полегшення у протіканні клімаксу.  Працювала з жінкою 40 років, яка скаржилась на сильні головні болі та біль в спині, нагинатись і обертатись приходилось з великим зусиллям, вночі мучили судоми і безсоння. Після першого заняття не бачила її два тижні, а при зустрічі вона розказувала, що весь цей час настільки добре себе почувала, що забула про вищезгадані проблеми.
У жінки з гідроцефалією після семи занять зменшились головні болі, пульсація, нормалізувалась робота нервової системи, зникло безсоння, яке мучило 6 років, покращилась пам’ять, психоемоційний стан, зник шум у вухах.
Працювала із жінкою 50 років, яка, крім фізичних недуг, страждала ще й від психологічних проблем, які були наслідком важких психологічних травм, пережитих в ранньому дитинстві. Позбутись даних проблем вдалось вже після п’ятого сеансу, що є дуже хорошим результатом, для порівняння, досвідченому психотерапевту для цього прийшлось би працювати, як мінімум рік,  по два сеанси в тиждень.
Чому вирішили допомагати бійцям АТО?
Тому що бачу, що ними ніхто не хоче займатися,  брати на себе відповідальність за їхнє здоров’я. А допомога їм справді потрібна, адже донбасько-луганський синдром впливає як на психологічний, так і на фізичний стан. Через нелюдські умови життя найперше страждає опорно-руховий апарат, йде величезне навантаження на м’язи, хребет, зрушуються диски, практично всі солдати хворіють остеохондрозом. Я вже не говорю про замкнутість, психологічні бар’єри і т.д.
Коли плануєте втілювати свою ініціативу?
Поки складно говорити про точний час та місце. Це буде десь після травневих свят. А ось з приміщенням, сподіваюсь, нам влада допоможе.
Що можете побажати нашим читачам?
Як кажуть в народі: «Головне здоров’я, а все інше додасться», тож бережімо даний нам Богом здоровий організм, дбаймо про нього, щоб якнайдовше насолоджуватись повноцінним життям, а не витрачати останні копійки на притуплення болі.
Яна ХРИСАнфова, студентка.


Немає коментарів:

Дописати коментар