четвер, 9 квітня 2015 р.

ЧЕРГОВИЙ ПОВНИЙ ПШИК

Виявилася насправді «сенсація», оприлюднена днями сайтом «Моя земля – моє Полісся». З великою долею патетичності, притаманною цьому ресурсу, його автори вкотре ганьбили владу через …неменше-небільше «Антарктиду» в дошкільних закладах міста: «І ось новина дошкільні навчальні заклади міста відключенні від опалення. Прийшла знайома і каже: «Можна залишу сьогодні у Вас свою малечу, адже я на роботі і немає на кого залишити малюка. Садочки не гріються із 1 квітня, а весна у нас цьогоріч холодна. У садочку справжня Антарктида». У міністерстві повідомили, що відключення систем опалення у школах, дитячих садках і лікарнях буде проводиться за їх заявками. Хто наважився із керівників (якщо вірити міністерству) навчальних закладів подати таку заявку? Думаємо, що від них мало залежало. Слід нагадати, що в Україні опалювальний сезон починається, орієнтовно, з 15 жовтня і завершується 15 квітня. Однак, в залежності від погодних умов і необхідності подачі тепла, терміни початку і завершення опалювального сезону можуть зміщуватися. Ось і наші можновладці вирішили змістити, адже у нас на вулиці дуже «спекотно», а ми живемо у Еквадорі! Це вже друзі повний......».
На ділі ж виплило наступне: жоден з дитсадків від опалення досі не відключено. Це підтвердили усі завідувачки. Більше того, температурний режим у «Малятку» та «Теремку» взагалі навіть дещо підвищений. Трошки гірша ситуація з опаленням спостерігалася на початку квітня у «Світлячку», де з технічних причин інколи вранці температура опускалася на кілька позначок нижче нормативно рекомендованих 21 градуса. Це було пов’язано з певними неполадками у системі опалення, зараз вони повністю усунуті. Однак напрошується запитання, з якою метою розбурхувати  спільноту й заставляти її шукати кішку в темній кімнаті, особливо, якщо тої кішки там зовсім немає? Чомусь «поборники за справедливість» свідомо замовчують усі позитиви? Взяти хоча б ті ж дошкільні освітні заклади міста. А чому б не розповісти громаді, що з ініціативи адміністрації дитсадків та міської ради з першого квітня безкоштовно харчуються діти усіх учасників АТО? Чи це не вписується в загальну концепцію  вищеназваного сайту? То на чию користь така концепція служить, ви не замислювалися?..

 І до слова, перш ніж скептично розмірковувати, чи стали ми жити по-новому, мабуть, варто замислитися над тим, що зробив для цього ти сам. Зважимо окремо внесок кожного на благо України. А щодо критики: давайте врешті навчимося висловлювати її на конкретних прикладах, а не про все загалом й навмання. На обмані ж бо далеко не заїдеш… 

Немає коментарів:

Дописати коментар