четвер, 2 квітня 2015 р.

Ніщо не вічне, вічна лише пам’ять…

Життя людини належить до вищих, абсолютних цінностей. Воно є загальною умовою здійснення нею усіх цілей, завдань, прагнень, які вона ставить перед собою. Кожна людина обирає свій життєвий шлях і, здійснюючи цей вибір, вона керується насамперед тим, щоб цей обраний шлях був направлений на служіння людям, суспільству.
Такою і була життєва дорога Віталія Сергійовича Чишка, випускника Миляцької середньої школи. Після закінчення школи він подався у далекі світи торувати собі стежку до своєї мети – бути потрібним людям. Реалізувати свій творчий потенціал він зумів у історичній науці, досліджуючи  яку досяг найвищих вершин. Академік НАН України, професор, директор Інституту бібліографічних досліджень ім. В.І. Вернадського, автор десятків наукових статей з історії, археології, джерелознавства – ось перелік далеко не всіх звершень Віталія Сергійовича. У планах у нього було ще багато нереалізованих ідей, проектів, але …не судилося. Цього літа (24 липня) йому виповнилося б 64 роки, однак у самому розквіті сил, на 52 році життя відійшов у вічність.
Односельці пам’ятають Віталія Чишка як добру, чуйну людину, гарного, веселого співрозмовника, хорошого спортсмена. І щоб вшанувати пам’ять свого славного односельця на базі Миляцького НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів – ДНЗ» вже вдесяте поспіль було організовано і проведено ювілейний волейбольний турнір на кубок його імені.
Як і торік, цьогоріч турнір також проводився у два етапи. На перший із них, серед збірних колективів школярів загальноосвітніх навчальних закладів, прибули п’ять  юнацьких волейбольних команд: Залузького, Удрицького, Миляцького, Заслуцького навчально-виховних комплексів та команда Дубровицького НВК «Ліцей-школа І-ІІ ступенів».
На урочистій церемонії відкриття турніру юних спортсменів, уболівальників, любителів волейболу привітали і вручили цінні подарунки голова Дубровицької РДА С.В. Киркевич, начальник відділу освіти Н.І. Стасюк, директор Висоцького держлісгоспу В.М. Сухович, приватний підприємець М.А.Голяка, лісничий Миляцького лісництва М.С. Гура, директор СПП «Хлібороб» М.М. Томилович, сільський голова В.М. Резанович, директор Миляцького НВК С.В. Охмак, настоятель Свято-Пантелеймонівського храму о.Микола, який благословив на проведення турніру.
У своїх вітальних словах виступаючі звертались до учнів шкіл бути гідними пам’яті видатних людей. Так, було сказано, що Віталій Чишко був великим патріотом. Він постійно наголошував, що бути людиною означає бути патріотом, а патріот - людина сильна. Ось чому він свій вільний час проводив у спортзалі і закликав до цього молодь. Він любив Україну, любив народ, друзів, своїх односельчан. Багато разів йому пропонували роботу за кордоном. Але він не міг зрадити своїй рідній Україні…
Більше шести годин тривали змагання, які пройшли у дружній, теплій атмосфері єдності, радості та порозуміння, а результати були наступні: почесне ІІІ місце здобула команда Удрицького НВК, ІІ-е місце отримали юні волейболісти з Дубровицького НВК «Ліцей-школа І-ІІ ступенів», а на І-му – юні спортсмени із Залузького НВК. Кращими гравцями турніру оргкомітет визнав Котяша Андрія (Залузький НВК), Ососкала Івана із Дубровицького НВК «Ліцей-школа І-ІІ ступенів», Стрибулевича Олександра (Удрицький НВК), Смирнова Віталія (Миляцький НВК) та Бруяку Юрія (Заслуцький НВК). Всі команди-призери турніру були нагороджені кубками та почесними грамотами, кращі гравці – грамотами.
Не менш цікавими і запеклими були зустрічі «дорослого» турніру, коли до участі у ньому прибули волейбольні колективи культурно-дозвіллєвих комплексів. Це, окрім двох місцевих команд, колективи із Озерська, Великих Озер та Залужжя. У вирі безлічі спортивних емоцій та безкомпромісної боротьби перше місце виборола команда с. Миляч, другою стала команда з Великих Озер, третіми були залужани. Кращими гравцями турніру було визнано Ігора Ляховича із Миляч, Василя Котяша із с.Залужжя, Сергія Харкевича із великоозерянської команди, Олега Савича з команди Миляч-2 та Анатолія Серка з Озерська. 
По завершенні турніру його учасники висловлювали щирі слова подяки за гостинність організаторам турніру: Миляцькій сільській  раді в особі сільського голови Резанович В.М., дирекції Миляцького НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів-ДНЗ» (директор Охмак С.В.) та Раді колективу фізкультури Миляцького НВК (Кузка І.І.).
«Ніщо не вічне», - писав німецький філософ Гегель, нагадуючи, що усе в світі минає, має свою завершеність, але вічною залишається у серцях милячан пам’ять про свого славного односельчанина В.С. Чишка.
Олександр САЛО, заступник директора з навчально-виховної роботи
Миляцького НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.-ДНЗ».




Немає коментарів:

Дописати коментар