пʼятницю, 17 квітня 2015 р.

ВЕЛИКДЕНЬ ОБ’ЄДНАВ НАС ПІСНЕЮ
Уже традиційно третій день Пасхи збирає шанувальників українських традицій та народної пісні на районній сцені у рамках фестивалю родинної творчості «Пісенне єднання у Великдень». Не став виключенням й цей рік. А всього на нинішній, уже п’ятий, фестиваль завітало до двох десятків родинних гуртів. Тепло привітав присутніх з нагоди свята голова райдержадміністрації Сергій Киркевич, як ніколи актуально звучали в цей час побажання добра, злагоди та миру. Бо саме ці цінності нині є визначальними у кожній українській сім’ї, саме вони ще міцніше згуртовують єдину українську родину.
З притаманною лише нам, українцям, щедрістю ділилися цього дня народні майстри своїми талантами: у фойє вабила око виставка декоративно-ужиткового мистецтва та великодніх смаколиків. Тут же можна було дізнатися секрети  давнього писанкарства чи записати рецепт рум’янобокої паски. А згодом наші дзвінкоголосі поліщуки радували слухачів пісенним різнобарвям. А ділилися своєю творчістю: родинні колективи Олексієвців (на фото) та Присяжнюків (с.Залужжя); Савончуків (с.Висоцьк); Чудіновичів (с.Сварицевичі); вокальний сімейних дуетів Вікторії та Яни Савич (с.Милячі); Наталії та Юлії Серко (с.Озерськ); Миколи та Мирослави Юрчуків (с.Городище);Миколи та Степана Кравчуків (с.Селець); Слісарчуків (с.Мочулище);Таїсії Яцути та Тетяни Зарудневої (с.Людинь); Марії Волчецької та Алли Бадзюн (с.Осова); Альони та Наталії  Ясак (с.Велюнь); Ірини та Мирослави Потер (с.Колки); народний ансамбль «Родинонька» (на фото вгорі) (с.Бережки) (одна з учасниць цього колективу Надія Костючок прочитала власну проникливу патріотичну поезію, зірвавши шквал схвальних аплодисментів); вокальний ансамбль «Полісяночка» .




















Три години, що тривав концерт, промайнули майже непомітно. Адже у часу є дивна здатність - приємне його наповнення видається миттєвостями. 

Немає коментарів:

Дописати коментар