пʼятницю, 17 квітня 2015 р.

БУРЕВІЙНІ ВЕЛИКОДНІ «ПОДАРУНКИ»

У народі кажуть: «Незваний гість – гірше татарина». Бо саме від їхніх набігів частенько потерпали вкраїнські землі. При чому обирали найбільше непідходящий для відсічі час. Підступно й нахабно вривалися загарбники у наші домівки під час великих свят. Своєрідний великодній «подарунок» приніс нам й величезний буревій. Усього кілька хвилин «гостювала» стихія 13 квітня на Дубровиччині, проте завдала чимало збитків землякам.

ЕЛЕКТРОПОСТАЧАННЯ
Найуразливішим, як зазвичай, перед примхами природи виявилося енергогосподарство. Внаслідок сильних поривів вітру, що перевищували близько 17 год. 20м/с, було знеструмлено більшу частину населених пунктів району. Пошкодження зафіксували на семи 10-кВтних лініях електропередач та одній 35-кВтній Дубровиця-Висоцьк. Було також кілька обривів ліній електропередач та падіння електроопор. Так, тільки у Бережківській с/р повалено їх 6 штук. Тож у екстреному порядку було піднято шість бригад на подолання наслідків стихії. За лічені години всі пошкодження були усунуті: енергетики працювали навіть вночі, тож вдосвіта світло з’явилося майже у всіх оселях.
На ранок понеділка знеструмленими залишалися лише Озерськ та Лісове. У РЕМі запевнили, що й ці неполадки в найкоротший термін буде виправлено.
ДОРОГИ
Незважаючи на страшний буревій, пропускна здатність на усіх шляхах була збережена. Хіба що потерпали від звалених дерев ті з наших земляків, котрі вихідного дня вирушили на пікнік до лісу. Звідти, справді, вибратися було досить проблематично.
БУДІВЛІ
Немало постраждало від стихії освітянських приміщень. «Непогано» вітрюган розігрався у Сварицевичах. Тут понищено було дах на школі (на фото) та приміщенні амбулаторії-інтернаті. Понівечено й дах старої школи у Городищі. У Бережківській школі дерево звалилося на дах їдальні. Дісталося від стихії й професійному ліцею. Тут буревій «забрав» шість 20 листів шиферу. Постраждали також ФАПи сіл Мочулище, Тумень.
У приватному секторі найбільше ушкоджень будівель зафіксовано у Сельці, Городищі, Орв’яниці та Соломіївці. Подекуди дахи зносило разом з фронтонами. Було понівечено дахи й на трьох будинках з житлового фонду КП «Будинкоуправління».

Людмила РОДІНА.


Немає коментарів:

Дописати коментар