четвер, 30 квітня 2015 р.

ПОБІЛЬШЕ Б ТАКИХ ТЕПЛИХ СВЯТ
Нещодавно в Лютинському дошкільному навчальному закладі «Світлячок» відбулася  музична розвага «Ой, ти, весно–красна» для дітей старшої групи. Музкерівник Людмила Білозуб та вихователь Ольга Ващишина ознайомили дошкільнят зі звичаями та традиціями українського народу, як зустрічати весну. Діти співали пісень, веснянок, декламували вірші про весну та птахів, які прилітають до нас із далеких країв, водили хороводи, розказували прислів’я та грали в народні ігри. Відчувалося, що всі хлопчики та дівчатка протягом зими старанно готувалися до приходу весни.
А скільки радості, захоплення було в дітей, коли до них завітали дідусь та бабуся, щоб розповісти, як в їхній молодості зустрічали весну. Діти з вдячністю пригощалися смачними бабусиними гостинцями у вигляді жайворонків. Ось в такій ігровій інсценізації дитяча цікавість знайшла відповідь на багато запитань щодо змін пір року. Теплом та ніжністю сповнювалися їхні маленькі серденька, долучившись до звичаїв українського народу. Як добрих друзів закликала до себе в гості дітвора птахів.
Спостерігаючи за дитячими забавами, подумалося, побільше б таких теплих свят у кожній українській родині. Хай з зимою підуть всі негаразди і холод з душі, хай весна зігріє нас теплом, радістю та любов’ю, а нашим діточкам хай принесе вона щастя, здоров’я та родинне тепло.
Зі святом весни вас, наші любі односельці, та вся наша велика рідна Україна!

Ніна Рабешко, заступник директора
з дошкільної освіти Лютинського НВК.


Немає коментарів:

Дописати коментар