четвер, 15 жовтня 2020 р.

 


від короновірусу лікуватимуть і у нас

 

Нині в нашій області для надання медичної допомоги пацієнтам з COVID-19 задіяно 955 ліжок у 8 лікувально-профілактичних закладах.

Про це повідомляють на сайті Рівненської ОДА.

Ці лікарні завантажені на 53%, отже є запас потужності. Крім того, Рівненська ОДА ініціювала перед МОЗ включення додаткової – дев’ятої лікарні до мережі першої хвилі.

«Медзаклади готові до надання медичної допомоги, але ресурс лікарень не безмежний. Тому все залежить від кожного з нас – наскільки ми дотримуємося карантинних обмежень. Ми ініціювали перед Міністром охорони здоров’я України збільшення кількості лікарень для прийому хворих на Covid-19. Тому й просили погодити включити додаткову лікарню для госпіталізації хворих з півночі області – Дубровицьку ЦРЛ», – зазначив Олег Вівсянник.

Таким чином, медичну допомогу пацієнтам із COVID-19 надаватимуть дев’ять лікарень області: Дубенська та Рівненська міські, пологовий будинок в Дубно, Здолбунівська, Сарненська, Костопільська, Рокитнівська, Гощанська та Дубровицька ЦРЛ.

Як розповів директор КНП «Дубровицька ЦРЛ» Руслан Бовгиря, згідно з постановою Кабінету Міністрів наша лікарня з 5 жовтня вже включена в перелік лікарень першої хвилі з надання медичної допомоги хворим на ковід. А від шостого жовтня в лікарні під ці цілі підпорядковано чотири відділення: інфекційне, неврологічне для пацієнтів з доведеним діагнозом (всього 35 ліжок), реанімація (4 ліжка для вкрай важких хворих), обсерваційне відділення на базі дитячого відділення (для людей з підозрою на ковід – 20 ліжок). Що передбачає статус ковідної лікарні для медиків та пацієнтів? Додаткове фінансування з Національної служби здоров’я за відповідним пакетом надання медичних послуг та забезпечення вкрай необхідною апаратурою: концентраторами кисневими, кардіомоніторами, пульсоксиметрами тощо.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар