четвер, 15 жовтня 2020 р.

 


ОСІННІЙ ПРИЗОВ СТАРТУВАВ:

ТРИНАДЦЯТЬ ЮНАКІВ ВЖЕ ПОПОВНИЛИ ВІЙСЬКО

 

6 жовтня у Дубровицькому районному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки відбулася урочиста відправка на строкову військову службу до Збройних Сил України 13 –ти перших призовників осіннього призову. З вітальним словом та настановами для нового військового поповнення виступили військовий комісар Дубровицького РТЦК СП, підполковник Олександр Ярмошевич, заступник голови Дубровицької райдержадміністрації Оксана Кондратюк та благочинний Дубровицького району УПЦ (ПЦУ) настоятель Свято-Різдвобогородичної церкви м. Дубровиця митрофорний протоієрей Данило Ковташ.

Військовий комісар насамперед подякував батькам призовників за свідому громадянську позицію та гідне виховання синів, самим юнакам побажав з честю пройти  випробування військовою службою. Наголосив, що жоден військовослужбовець строкової військової служби до виконання бойових завдань в зоні проведення АТО/ООС не залучається. Термін строкової служби для призовників становить 18 місяців, котрі мають вищу освіту та ступінь магістра, цей термін складає 12 місяців.

По-материнськи говорила Оксана Кондратюк , звертаючись до новобранців та їхніх батьків. Вона наголосила, що розуміє та поділяє хвилювання рідних за своїх синів та побажала присутнім міцного здоров’я, терпіння, легкої строкової служби.

Вже традиційно на неї благословляв майбутніх солдатів благочинний Дубровицького району УПЦ (ПЦУ) настоятель Свято-Різдвобогородичної церкви м. Дубровиця Данило КОВТАШ. Отець Данило побажав, щоб одержані військові навики ніколи не знадобилися нашим хлопцям в подальшому житті. «Кожен чоловік має пройти солдатський вишкіл. Бо ви вже народжуєтеся Христовим воїнством. Але нехай ваші пізнання у поводженні зі зброєю ніколи не знадобляться в повсякденному житті. Повертайтеся додому після проходження служби живими та здоровими», – побажав він. Після спільної молитви на добру службу духовний пастир подарував кожному з юнаків натільний хрестик.

Звичайно, бажали хлопцям легкої служби, міцного здоров’я, мужності та наснаги їхні батьки та друзі, усі працівники центру комплектування.

Що ж до особливостей цьогорічного призову, то слід зауважити, що він, як і минулий весняно-літній, відбувається в умовах суворого дотримання обмежень, пов’язаних із недопущенням розповсюдженням коронавірусної інфекції. Усі призовники проходять ретельний медичний огляд, а за день до відправки на збірний пункт – обов’язкове IFA-тестування.

Людмила РОДІНА.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар